CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Xerrada-debat sobre mitjans alternatius a la Rimaia amb membres de Diagonal, la Directa, Kaosenlared i la Haine

Dimecres, 3 març, 2010

cartell

El proper dia 12 de Març a les 18:00 hores a la Universitat Lliure la Rimaia (Gran Via 550, Barcelona, Metro Urgell) tindrà lloc una xerrada, debat amb diferents membres que formen part dels mitjans de contrainformació més importants de Catalunya i l'Estat espanyol, tant pel que fa a la xarxa, com al paper.

La xerrada girarà al voltant de les oportunitats, i dificultats que tenen mitjans contrainformatius com Diagonal, La Directa, Kaosenlared, La Haine (i algun altre més encara per confirmar). La trobada intentarem que sigui participativa i pugui atreure a un públic que vol conèixer més, i pot ser participar activament, amb aquest mitjans.

Més enllà d'això la fotografia de tots aquests mitjans realitzant una activitat de difusió i explicació de cadascun dels seus projectes, no hauria de ser presa, per nosaltres mateixos, com una trobada puntual i aïllada. La importància de la confluència estratègica i periodística dels diferents projectes que defensen un periodisme ètic i basat en un projecte de societat millor, és una necessitat que abans o després s'haurà d'abordar. Cadascú enfoca la lluita utilitzant els mètodes que li aporta la seva tendència, però el que tots hem d'entendre és que mentre l'enemic mini la justícia social no podem actuar independentment i sense utilitzar una unitat (que no uniformitat) que ens doni una empenta definitiva, per ser de totes totes, mitjans que miren cara a cara a la decadent i mercantilitzada industria periodística generalista.

Totes nosaltres som lliures i això comporta que no tenim amics poderosos econòmicament, però sí un nodrit grup de lectores i lectors que disposen d'una informació veraç, de qualitat i veritablement plural i quantiosa, sense un corsé que impedeixi la crítica social severa i rotunda d'un sistema que colapsa i que contínuament ens vol tancar la boca. Aquesta és la nostra força!

És hora de trobar el punt de trobada que permeti construir una xarxa poderosa de ciutadans anònims disposats a viure, i elaborar de primera ma, la informació. Sense complexes, deixant de banda la superficialitat, la hipocresia i la manipulació, per a crear una revolució en la comunicació que no tingui fi. Necessitem aquesta revolució.

Aquesta "fotografia de família" és un pas important i decisiu cap a la creació de nous ponts que ens facin sortir de la precarietat en que vivim, desgraciadament, els mitjans alternatius i trobar espais en que el treball d'uns val per a tots i tots fan treball, el treball que volen, i tots ofereixen treball als altres. Un veritable bucle comunicatiu o­n la informació flueixi independent i indiferent dels grans mass media, una informació del poble i per al poble. Per que hi ha poble a tot arreu, no ens poden aturar.

Be, i com podríem fer tot això?. Construint una gran trinxera contrainformativa o­n cadascú continua portant la seva arma, amb la diferència que aquesta vegada, no és només la seva arma que dispara, sinó també la de totes les altres i estan ben a prop per recolzar al qui rep un atac i avançant conjuntament cap a la justícia social a través de la paraula.

Tan de bo ho puguem portar a una taula i qui sap si fins i tot a la realitat. Seria bonic veritat?

Carlos García a Kaos en la Red