CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Xerrada: “Situació actual de les empreses del Vallès en conflicte”, a l’Ateneu l’Escletxa de Sabadell

Dimarts, 16 març, 2010

PONENTS:

- DELEGAT/DA SINDICAL DE LA CGT A ESSA PALAU.

- DELEGAT/DA SINDICAL DE LA CGT A UNITAT HERMÈTICA.

- DELEGAT/DA SINDICAL DE LA CGT A CORREUS.

- MEMBRE DE LA SECCIÓ D'ACCIÓ SOCIAL DE CGT-SABADELL.

ESSA PALAU

El Comité d'Empresa va aturar també la vaga indefinida que tenia previst iniciar el 15 de gener.

Contra tot pronòstic l'empresa Estampaciones Sabadell va decidir el 14 de gener retirar l'ERO presentat al Departament de Treball el 4 de gener. L'ERO que significava el sisè que presenta l'empresa des de l'inici de la crisi es va trobar des del primer dia amb una forta oposició per part del comitè d'empresa que havia amenaçat en iniciar l'endemà una vaga indefinida.

Els treballadors d'Estampaciones Sabadell que ja van protagonitzar una dura vaga abans de les vacances estiuenques passades estaven preparats per tornar a enfrontar-se a l'empresa amb la convocatòria d'una nova vaga a partir del 15 de gener. En aquesta ocasió però, sembla que la pressió dels treballadors va servir abans d'arribar més lluny i l'empresa ha comunicat que retirava l'Expedient de Regulació. Un expedient que se sumava al que ja s'està realitzant actualment i que s'afegia a la reiterat retard en el pagament de les nòmines als treballadors.

CORREUS

Els delegats de CGT a Correus de Sabadell es van manifestar el passat mes de juny a l'entrada dels local que té llogat Correus al c/Indústria de Sabadell.

Els delegats sindicals denuncien que Correus té llogat aquest local des de fa un any, sense posar-lo en servei, i que, segons els rumors que circulen pel centre de treball de l'empresa a Sabadell, aquesta paga per aquest local un lloguer mensual de 6000 euros de diner públic.
Els delegats sindicals pensen que és una vergonya que s'estigui gastant tant diner públic en el lloguer d'un local que no s'utilitza, mentrestant, Correus s'oblida d'invertir en altres locals que té aquesta empresa a la nostra ciutat o en la creació de noves sucursals.
Cal remarcar que Sabadell es troba a la cua en el capítol de les inversions productives de Correus a la nostra comarca.

En definitiva, la despesa de Correus en el lloguer del local del c/Indústria sembla a CGT lamentable per 3 motius: perquè és excessiu i es produeix en un local que no presta cap servei públic; perquè altres locals de Correus a Sabadell si necessiten inversions urgents i perquè tot això succeeix en un moment de crisi econòmica en que es demana als treballadors i treballadores que acceptem una "contenció de la despesa".

DES DE L'ASSEMBLEA DE JOVES DE SABADELL I AMB COORDINACIÓ AMB LA CGT-SABADELL ET CONVIDEM A ASSISTIR A AQUESTA XERRADA EN LA QUE PODREM OBTENIR INFORMACIÓ SOBRE LA SITUACIÓ ACTUAL EN LA QUE ES TROBEN AQUESTES EMPRESES EN CONFLICTE DEL VALLÈS.

Ateneu Popular l'Escletxa, Sabadell