CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Xerrada sobre el TTIP a Sabadell el 13 de desembre

Dimarts, 9 desembre, 2014

La CGT de Sabadell organitzem una xerrada per parlar àmpliament del TTIP el dissabte 13 de desembre a les 18:30 h. al nostre local (C/ Rosselló, 10 baixos) amb en Juan García, d’ATTAC-Catalunya.

Què és el TTIP?

El Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversions (TTIP per les seves sigles en anglès) és un tractat de lliure comerç entre la Unió Europea i els Estats Units que s’està negociant des de juny del 2013. El seu objectiu és, mitjançant aquest tractat, crear una zona econòmica per fer front a la competència que suposen la Xina i els països emergents.

En què ens afecta?

Els aranzels entre la UE i els Estats Units són molt baixos actualment. Per tant, l’objectiu no és reduir aranzels. L’objectiu és harmonitzar les lleis entre ambdues bandes de l’Atlàntic i liberalitzar tots els serveis.

Donat que a la Unió Europea tenim unes garanties socials –cada dia més minvades- que conformen l’Estat del Benestar, si s’harmonitzen les legislacions això es farà a la baixa, és a dir, implantant a la UE les lleis socials, laborals i econòmiques dels EUA. Això es fa per reduir costos –baixant els salaris i la protecció social- de manera que les grans empreses multinacionals puguin augmentar els seus beneficis.

L’anomenada “protecció d’inversions” és un mecanisme mitjançant el qual una empresa que no estigui d’acord amb les lleis podrà recórrer a uns tribunals especials per reclamar els seus interessos privats.

Tot això s’està negociant de manera opaca, a esquenes de la població i els parlaments. Per tant, el TTIP és un atemptat als nostres drets i a la democràcia.

Us animem a venir!

Federació Local CGT Sabadell

http://cgt-sabadell.blogspot.com.es/2014/12/que-es-el-ttip.html

>>> Cartell en document adjunt.