CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Xerrades de Raúl Zibechi a Barcelona l’11 de febrer

Dijous, 9 febrer, 2012

Dissabte 11 de febrer - BARCELONA

A les 11:30h. Xerrada-col·loqui “El paper dels moviments socials en les lluites socials”, a càrrec de Raúl Zibechi i un membre de la Xarxa d'Economia Solidària. Lloc: La Torna (St. Pere Màrtir,37 - Gràcia). Organitzen: Taifa i XES.

A les 17:00h. Trobada oberta de Raúl Zibechi amb membres de Taifa (Seminari d'economia crítica). Lloc: EcoConcern (Mare de Déu del Pilar,15 - St. Pere).

Qui és Raúl Zibechi?

Cap a mitjans de la dècada dels '80 va començar a publicar articles en revistes i periòdics d'esquerra (Página Abierta, Egin, Liberación) i en mitjans llatinoamericans (Página/12 -Argentina-, Mate Amargo -Uruguai). Al retornar a l'Uruguai, va publicar en el setmanari Brecha, del qual es va convertir en editor d'Internacionals i va guanyar el Premi José Martí de Periodisme per les seves anàlisis del moviment social argentí en l'entorn de la insurrecció del 19 i 20 de desembre de 2001. També va treballar en la revista ecologista Tierra Amiga entre 1994 i 1995.

Des de 1986, com periodista i investigador-militant ha recorregut gairebé tots els països d'Amèrica Llatina, amb especial èmfasi en la regió andina. Coneix bona part dels moviments de la regió, i col·labora en tasques de formació i difusió amb moviments urbans argentins, camperols paraguaians, comunitats indígenes bolivianes, peruanes, mapuche i colombianes. Tot el seu treball teòric està destinat a comprendre i defensar els processos organitzatius d'aquests moviments.

Informació sobre Raúl Zibechi a Viquipèdia: http://es.wikipedia.org/wiki/Ra%C3%BAl_Zibechi

Extracte del llibre “Política y miseria”:

Les pàgines que segueixen pretenen posar llum sobre els mecanismes de dominació que es retolen a si mateixos "polítiques socials" o "combat a la pobresa". Amb aquest treball pretenc mostrar l'arquitectura d'aquestes polítiques des de la seva creació, en les acaballes de la Guerra de Vietnam, i la seva permanent sofisticació fins a fer-les gairebé indiferenciades amb les maneres de fer dels moviments socials. És la forma que vaig trobar d'aportar al debat dels moviments quan els governs no només reprimeixen sinó que intervenen en la vida quotidiana dels barris perifèrics. No parlo sobre l'altre component, l'ètica, perquè crec que només pot posar-se en acció, encarnar-se en formes de viure i no fer-se verb. Menys encara línia política.

Fitxes dels seus dos últims llibres editats a l'Estat espanyol:

Política y miseria

Territorios en resistencia. Cartografía política de las periferias urbanas latinoamericanas