CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

XII Jornades Llibertàries de la CGT a València, del 13 al 17 de desembre

Divendres, 10 desembre, 2010

Les Jornades Llibertàries de CGT València analitzaran i debatran sobre la crisi del capitalisme, la retallada de drets i la intensificació de la repressió. Tenen com a lema: "El capitalisme en crisi, menys drets, més repressió", i com eix de reflexió i activitats l'exposició "La muerte de la libertad. La represión franquista al movimiento libertario".


La Confederació General del Treball, en col·laboració amb la Fundació Ferrer i Guàrdia de València, celebrarà les seues Jornades de debat i reflexió anuals del dilluns 13 fins al divendres 17 de desembre. En el 2010, les Jornades Llibertàries, acompanyades de l’exposició “La mort de la llibertat”, aprofundiran en un fet, la crisi del capitalisme, i analitzaran les conseqüències que aquest comporta per a les classes populars.

La repressió és un mecanisme que el capitalisme usa per a silenciar, desmobilitzar i evitar la crítica de la major part de la població amb l’objectiu de conservar el statu quo, els privilegis, els guanys d’una minoria.

Per a entendre com es duu a terme i també per a ser capaços d’enfrontar-se i denunciar l’abús i la injustícia, les xarrades-debat disseccionen la repressió des de diversos àmbits: l’àmbit històric (la transició espanyola com a període en el qual traïció i coacció van ser clau); l’àmbit laboral (la reivindicació o la simple defensa dels drets adquirits es reprimeix cada vegada més per a retallar-los, un exemple d’açò és la Ford); l’àmbit estatal (amb la violació de drets fonamentals cap als col·lectius més desfavorits); l’àmbit del control social (violació de la intimitat, vigilància a la població, intent d’asfixiar iniciatives que posen en dubte a l’Estat i al capitalisme) i l’àmbit dels mitjans de comunicació (censura mediàtica, manipulació i absència de democràcia real).

PROGRAMA XII Jornades Llibertàries CGT-València

- Dilluns 13: 12h. Presentació Jornades i Exposició. Rafael Maestre (Fundació Salvador Seguí), Cristina Escrivá (Gestora cultural), Jacinto Ceacero (Secretari General CGT), Manolo Rodríguez (P. Sociologia F. Ciències Socials) i Manolo Martínez (Secretari General CGT-València).

19h. Xerrada-debat “La transició española: un trànsit entre la coacció i la traïció” Chema Berro (Director de Libre Pensamiento) i Ricard Camil Torres (Historiador). Modera Antonio Pérez Collado (Secretari General CGT-PV).

- Dimarts 14: 19h. Xerrada-debat “Represaliant la reivindicació, retallant els drets laborals” Anastasio Urra (Professor Economia UV) i Paqui Cuesta (Secretària General CGT-Ford). Modera Joan Carles Bernad (Professor Psicologia social UV).

- Dimecres 15: 19h. Xerrada-debat “Creix la violencia de l’Estat capitalista” Carlos Montouto (Advocat. Secretari Secció Estrangeria ICAV. Periodista), Salva Lacruz (CIE’s No) i Àngels Blanco Rojas (Colla Xicalla). Modera Manolo Rodríguez (Professor Sociologia Facultat Ciències Socials).

- Dijous 16: 19h. Xerrada-debat “El gran germà vigila els carrers” Nereida Laculotte (Hetaira), Ermengol Gassiat (Membre Solidaritat Antirrepressiva de Terrassa i Secretari Acció Social CGT-Catalunya) i Jaume Asens (Advocat especialitzat en antirrepressió). Modera Maxi Roldán (Fundació Ferrer i Guàrdia).

- Divendres 17: 19h. Xerrada-debat “Les veus censurades” Rafael Cid (Periodista), Rafa Cuesta (Coordinador Informatiu Más voces i membre Red de Medios Comunitarios) i Pablo Elorduy (Diagonal). Modera Aniceto Arias (Ràdio Klara).

21h30. Festa en el local de CGT.

>>> Tots els actes tindran lloc a la Facultat de Ciències Socials (Av. Tarongers 4b. Campus Tarongers).

Més informació a www.cgtpv.org i www.cgtvalencia.org

Attached documents