CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

XIII Marxa d’Homenatge als maquis, 25 de setembre a Sallent

Dimecres, 22 setembre, 2010

Salut companyes!

De nou tornem a recordar per no oblidar.

No volem oblidar a tots aquells que, moguts per un ideal llibertari, van seguir lluitant per la llibertat i la dignitat humanes.

No volem oblidar aquells que mai es van rendir i van seguir la lluita fins a la mort.

De nou ens trobem a Sallent per seguir els camins que algun cop van trepitxar.

Seguim en la nostra batalla contra l’oblit dels lluitadors del poble.

Salut i bona marxa!!.

- 9:30h. Sortida des de l’Ateneu Popular Rocaus, c.Sta. Llúcia, 1. Sallent.
Anirem fins el lloc on hi havia el mas Can Rocaus, base guerrillera, on recordarem als germans Miquel i Jaume Guitó, assassinats per la guàrdia civil per col·laborar amb les partides dels maquis. Farem un petit repàs de la història de les bases.

- 10:00h a 11:30h. Caminada fins el poble de Castellnou de Bages.
Visitarem el petit museu d’història del lloc on hi ha les botes, d’en Ramon Vila Capdevila, “Camesllargues”, “Jabalí”, “Capità Raimon” (a la resistència francesa) i “Caracremada” (per la guàrdia civil i el règim franquista). Visitarem el cementiri on son recollides les restes del mateix Ramon Vila, el darrer maqui català.

- 13:00h a 14:00h. Seguirem caminant fins a la Creu del Perelló. En aquest lloc hi ha les runes de la base guerrillera que fou destruïda per la guàrdia civil quan era refugi de tres guerrillers que fugien després de l’intent d’invasió des de la Vall d’Aran. És el lloc on, el 1963, fou abatut en combat en Ramon Vila, tornant de la seva última acció de sabotatge de les torres elèctriques a la zona de Palà de Torruella.

Farem un àpat comunitari (porteu alguna cosa per menjar i compartir). La organització intentarà complementar el dinar.

- Cap els volts de les 16:30h tornarem a Sallent per la Foudina o per la Costa Gran – es baixada quasi tota l’estona -.

- 20:00h. Xerrada/presentació del llibre “TREN CORREU 1104”, a càrrec del seu autor, Joan Ventura a l’Ateneu Popular Rocaus, c.Sta. Llúcia, 1. Sallent.

El llibre narra i analitza l’ultima acció de la partida d’en Francesc Sabater Llompart, el “Quico”, i la seva mort a Sant Celoni en mans del sometent local i la guàrdia civil.

Caldrà portar alguna cosa per esmorzar o fer un mos pel camí (fruita, fruïts secs, etc.), tanmateix, no us oblideu de portar aigua o alguna cosa per beure.

SALUT I MEMÒRIA!!

ORGANITZA: AMICS D’AGUSTIN RUEDA

Col·labora: Ateneu Popular Rocaus

Attached documents