CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

“Xusma” sí, Alejandro, pèro molt més dignes que tu

Dimecres, 5 desembre, 2012

Jo, que sóc "xusma" segons el cap del PP tarragoní, afirmo que ja poden fer missa que la llengua no ens la tocaran. Ni a Tarragona, ni a Palma, ni a Fraga, ni a València. Aquesta colla de genocides culturals del PP no aconseguiran exterminar-nos, no aconseguiran fer callar la llengua catalana que ara es parla, tal com els seus antecedents no van aconseguir fer callar la que es parlava ni els que vinguin aconseguiran fer callar la que es parlarà.

Però no ens mamem el dit i igual que la dreta unitarista espanyola no acabarà amb el català, la dreta regionalista catalunyesa tampoc deixarem que extermini l'escola pública. Els de CyU faran fora milers de professors i mestres, ens deixaran en pitjors condicions, apujaran més les ràtios... però no ens derrotaran. I ho dic perquè no passi bou per bèstia grossa i els que han fet fora en un curs 3.000 professors amb 15.000 alumnes més (CyU) passin ara per defensors de l'escola ja que no ho són, ni tan sols quan com ara el seu partit germà a Espanya (el PP) per boca d'aquest innombrable Wert els faci el favor de proposar lleis inaplicables d'extermini del català. (Continua)

Ho dic aquí i ben clar. No penso acatar aquesta llei. No penso deixar que tiri endavant ni tan sols amb majoria parlamentària, perquè és una llei feixista i, tal com deia Porco Rosso, “prefereixo ser un porc (o "xusma") que ser un feixista”. Sóc filòleg i sé perfectament què suposaria l'aplicació d'una llei així i no penso contribuir a la desaparició del català per molt que una majoria de parlamentaris (que no del poble) l'aprovin.

No deixarem que exterminin la nostra llengua perquè creiem en totes les llengües i per això no volem que desaparegui aquesta. Però alhora creim en l'escola per a tothom, pública i de qualitat, crítica i no autoritària. Els fot? I tant que els fot i per això s'entesten a tancar-ne i a fer impossible l'existència del català a les aules i per tant també en la resta de la societat.

Som "xusma", Alejandro, però alhora multitud. I dignes. Una "xusma" digna que no diu disbarats per esdevenir llepa a Madrid ni alcalde a la “provincia”. Ahir vam ser davant del PP de Tarragona i hi tornarem tants cops com faci falta per dir-vos a la cara que de feixistes espanyolistes (amb careta democràtica però amb el mateix fons de sempre), n'estem farts, i no n'admetem més.

* Jordi Martí és activista social, escriptor, periodista, treballador de l'ensenyament i afiliat a CGT Tarragona

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció