CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Zapatero ataca de nou… per a robar al poble i donar-ho a les empreses

Dijous, 2 desembre, 2010

Després de reunir-se dies enrere amb els 37 empresaris poderosos, el president del govern ha presentat aquest dimecres un conjunt de noves mesures antisocials per a seguir privatitzant els béns públics, eliminar l'ajuda a les persones en atur i rebaixar els impostos a les empreses Pymes.

Les principals mesures presentades per Zapatero i que seran aprovades el divendres 3 de desembre en el consell de ministres són:

- Eliminació de l'ajuda de 426 euros a les persones en atur sense protecció. Aquestes ajuden finalitzen al febrer i no tornaran a renovar-se. Fins a ara, aquestes ajudes les estan cobrant gairebé 700.000 desocupades i desocupats de llarga durada. Aquest subsidi es percep per aquelles i aquells que, després de consumir la seva prestació per atur, es troben sense treball i amb càrregues familiars. Aquest era l'esperit de la prestació: si no trobes ocupació, perquè no ho n'hi ha, i tens filles o fills, almenys dóna'ls alguna cosa per a menjar.

- Rebaixar els impostos a les empreses Pymes. Hi haurà una rebaixa fiscal en l'impost de societats a les Pymes. S'ampliarà la base imposable des de 120.000 euros a 300.000 euros perquè les empreses tributin al tipus reduït d'impost de societats (25%). Segons les dades aquesta rebaixa d'impostos afectaria a 40.000 empreses.

- Regulació de les Agències privades de col·locació. Es privatitza definitivament les oficines d'Ocupació.

- Els funcionaris públics de nou ingrés s'integraran en el Règim General de la Seguretat Social i no en el Règim de Classes Passives de l'estat. Aquestes Classes Passives quedaran a extingir.

- Privatitzar el 49% d'AENA (aeroports espanyols i navegació aèria) i el 30% de les Loteries i Apostes de l'estat. Aquestes mesures significaran uns ingressos de 13.000 milions d'euros.

- Els aeroports de Madrid i Barcelona tindran una gestió privada mitjançant un règim concessional. No cal oblidar que aquests són els aeroports que produeixen beneficis. Això pot suposar uns ingressos de 14.000 milions d'euros.

- Per a facilitar la creació d'ocupació, a partir de febrer de 2011 els serveis públics d'ocupació comptaran amb altres 1.500 orientadors. Una burla més per a les persones que han perdut l'ocupació.

Totes aquestes mesures estan pensades per a pagar el deute públic, és a dir per a pagar el deute contret per haver donat prèviament els diners als bancs. En definitiva, prendre diners als pobres i donar-los als rics. No oblidem que la crisi va ser creada precisament per les grans multinacionals, els mercats financers, la banca i que tots ells en l'any 2009 van rebre 300.000 milions d'euros de les nostres butxaques perquè això no passés.

Què esperen que fem ? Menjar de l'aire ? Acudir a menjadors socials i dur a la família a dormir a un alberg ?

En el període 2008-2009 s'han executat 300.000 embargaments d'habitatges per impagament. Tenim més de 4,5 milions de desocupades i desocupats i la xifra va en augment. La quarta part de les nenes i nens espanyols viu en el llindar de la pobresa i la taxa d'atur juvenil arriba a el 48%.

Des de la CGT exigim una sortida social de la crisi. No és possible seguir en aquesta senda que asfixia a la part més feble i que fa que les empreses espanyoles segueixin generant beneficis en plena crisi. Exigim el repartiment de beneficis empresarials entre la població. Exigim serveis públics i prestacions socials que permetin a les persones viure sense haver de demanar almoina.

Les organitzacions sindicals i socials tenim la responsabilitat de donar una resposta al que està passant. Perquè el no donar aquesta resposta ens farà còmplices del que està succeint: atur, precarietat, injustícia social, eliminació de serveis públics, acomiadaments, tancament d'empreses, economia submergida, més embargaments, fam, misèria, feixisme, delinqüència, emigració de la nostra joventut…

És hora de tornar a mobilitzar-se en els carrers per a expressar la nostra ràbia i indignació pel que estan fent aquests que ens mal governen i ens exploten cada vegada més. Hem d'acabar amb aquesta situació d'una vegada per sempre. Ningú no ho farà per nosaltres .

Pel repartiment del treball i de la riquesa!

Organitza't i lluita!

Per una altra Vaga General!

Secretariat Permanent de la CGT

Attached documents