CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Zapatero treu els 426 euros als aturats, anuncia més privatitzacions i redueix els impostos al capital. Visca el mal, visca el capital!

Dimecres, 1 desembre, 2010

jpg_zapatero-2.jpg


Principals mesures anunciades per Zapatero:


Final de l'ajuda de 426 euros als aturats sense protecció.
El febrer acabava la pròrroga d'aquest programa de prestacions. El Govern no renovarà aquesta pròrroga.

Rebaixa fiscal a les Pimes. El president va anunciar una rebaixa fiscal en l'impost de societats a pimes. El Govern ampliarà la base imposable per a les empreses que tributen al tipus reduït, des dels 120.000 euros actuals de facturació fins als 300.000. És una rebaixa d'impostos.

Agències privades de col·locació. La seva regulació s'aprovarà el divendres en el Consell de Ministres.

Nous funcionaris.
Els funcionaris públics de nou ingrés s'integraran al Règim General i no al Règim de Classes Passives, com fins ara.

Privatitzacions. El Govern privatitza el 49% d'AENA i el 30% de les loteries. Els aeroports d'El Prat i Barajas tindran una gestió privada.

El president anuncia una bateria de mesures que també inclou la privatització del 49% d'AENA i del 30% de les loteries.

La sessió de control al Govern en el Congrés li ha servit a José Luis Rodríguez Zapatero per anunciar una bateria de noves mesures d'ampli espectre i de gran calat. El president del Govern ha liquidat l'ajuda de 426 euros als aturats de llarga durada i sense protecció, ha baixat els impostos a les petites i mitjanes empreses i ha revelat que es privatitzarà part d'Aena i de Loteries de l'Estat.

La mesura més impopular és el final de l'ajuda dels 426 euros. El president del Govern, a preguntes de Mariano Rajoy, va afirmar que aquest programa de prestacions per a aturats sense cobertura deixarà de funcionar el febrer, data en la qual s'acaba l'última pròrroga.

Aquesta mesura forma part d'un paquet més extens en matèria laboral: Zapatero va avançar que a partir d'ara els funcionaris públics de nou ingrés s'integraran al Règim General i que el Règim de Classes Passives "quedarà a extingir". També va anticipar que en el Consell de Ministres aprovarà la regulació de les agències privades de col·locació.

Zapatero va avançar a més que a partir de febrer de 2011 els serveis públics d'ocupació comptaran amb uns altres 1.500 orientadors, amb l'objectiu de generar activitat i facilitar la creació d'ocupació.

Zapatero no es va parar allà. Va anunciar una altra mesura molt important: va dir que l'Executiu prepara una rebaixa fiscal en l'impost de societats a pimes, així com un canvi en la definició d'empreses de mida reduïda, mesures que, segons va assegurar, beneficiaran 40.000 petites i mitjanes empreses.

El cap de l'Executiu va explicar que divendres vinent el Consell de Ministres aprovarà l'esmentada rebaixa, que consisteix a ampliar la base imposable per a les empreses que tributen al tipus reduït, des dels 120.000 euros actuals de facturació fins als 300.000. Segons les dades de 2007, aquest rebaixa d'impostos afectaria a 1.200.000 empreses.

La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, es va felicitar per l'anunci de la rebaixa d'impostos a les empreses. Va recordar que és una de les mesures que ha proposat el seu partit i va lamentar que no s'adoptés abans.

Per si això fos poc, Zapatero va informar que el Govern privatitzarà fins i tot el 49% d'Aeroports Espanyols i Navegació Aèria (Aena) i que els aeroports de Barajas i el Prat tindran gestió privada mitjançant un règim concessional.

Rubalcaba: "Al Privatizar part de Loteries i d'Aena s'aconseguirà reduir deute".

El cap de l'Executiu va anunciar aquesta mesura dins de les actuacions per liberalitzar activitats productives, entre les quals també va avançar la privatització del 30% de la societat estatal de les Loteries i Apostes de l'Estat.

Per la seva part, el vicepresident primer, Alfredo Pérez Rubalcaba, en resposta a una pregunta del PP, ha dit que amb la decisió de "privatitzar part de Loteries i d'Aena" s'aconseguirà "reduir deute, tenir més marge de maniobra pressupostària" i d'aquesta manera dedicar-se "per exemple a polítiques actives d'ocupació".

>>>> Article extret de Kaosenlared. Font: Público

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció