CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

A TEPSA es dispara la repressió, no permetrem que sigui un altre IQOXE

Dijous, 29 octubre, 2020

En l'últims dies s'estan vivint situacions molt tibants en el nostre centre de treball. Situacions que per a res afavoreixen el bon ambient laboral, que perjudiquen greument la cultura del treball, la impossibilita. Aquest tipus de situacions estan inserint una càrrega psicosocial als treballadors que en el pitjor dels casos podrien afavorir que s'ocasionessin incidents o accidents.

La Direcció de TEPSA, lluny de treballar per solucionar-les, amb la seva actitud, intencionadament o no les està afavorint. Com tots hem pogut veure, el relleu generacional en la Direcció de TEPSA, lluny de treballar per a solucionar els problemes de sobrecàrrega de treball, de vetllar per una vigilància de la salut adequada als productes als quals estem exposats. Lluny de promoure una cultura real de la Prevenció i la Salut en el treball, més enllà de mera propaganda. Lluny d'alleujar amb contractació la sobrecàrrega de treball existent en les instal·lacions. Lluny de contemplar el delicat del nostre treball manejant matèries perilloses. Ho assumeix o mira cap a un altre costat. Cap als treballadors, En els últims dies la Direcció de TEPSA està promovent un nivell de tensió i sotmetent al personal d'operacions a una càrrega mental i unes pressions molt perilloses en qualsevol treball. Està armant un argument a base de sancions i expedients a operaris de manera gairebé obscena en la qual “la foto Final” pretén ser moguda a propòsit en una adreça: la dels/les treballadors/es, per a així construir el fals relat que les manques en seguretat i el risc, vénen donades únicament per part dels/les treballadors/es. Nosaltres que portem anys denunciant i comunicant la manca de personal i el risc que això suposa, veient com tapen incidents molt greus en els quals només l'empresa té responsabilitat i sancionen petits errors de treballadors amb un relat fals, intencionat, obscè. Que portem temps avisant a l'empresa que 3 persones no poden atendre una emergència amb 2 vaixells de matèries perilloses en descàrrega. Que hem avisat una vegada i una altra que s'estan donant situacions molt perilloses.

NOSALTRES UNIDES NO PERMETREM QUE TEPSA SIGUI UN ALTRE IQOXE!!!!!!!!! 

és que no tenim dubte que tot això està directament relacionat amb un nou pla de reestructuració que acabarà reduint condicions, salaris i en la línia dels últims 6 anys: amb una política d'externalització i precarització que finalment acabarà afectant a tots els departaments. Mai s'ha tractat de “a qui” assenyalen, persegueixen, sancionen o acomiaden…i ara tampoc. Sempre ha estat igual, ho feien amb la persona, però “de cara al COL·LECTIU”, ara tampoc ha canviat. Sembla que, a portes de rebre als nous compradors, RUBIS TERMINAL, potser la Direcció de TEPSA necessita “construir culpables” als quals dirigir el focus. Encara que això suposi comprometre l'ambient laboral creant aquest tipus de nefastes situacions. Tampoc és una cosa que comprometi només la seguretat del personal d'operacions, això és obvi.

Tots/es sabem la quantitat de personal que treballa en altres departaments, personal extern, etc.… i tot/es sabem les característiques de les nostres instal·lacions i la dels accidents greus associats a aquesta mena d'activitat. Sempre present el lloc en el qual estem, les empreses veïnes dedicades també a matèries perilloses, la proximitat amb la població civil: IMPEDIM QUE ES REPETEIXI UN ACCIDENT TAN RECENT COM EL DE IQOXE I EN EL QUAL S'ESTÀ DEMOSTRANT CLARAMENT LES NEGLIGÈNCIES PER PART DE LA DIRECCIÓ D'EMPRESA. PER NOSALTRES, PER LES NOSTRE COMPANYES, PER LES NOSTRES FAMÍLIES!!!

comunicado_tepsa.pdf

Attached documents