CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

ADIF no permet la tancada de delegats de la CGT a l’estació de Valls

Diumenge, 14 desembre, 2008

estaciovallsint.jpg

El divendres 12, a les 12 del migdia, delegats de la CGT de RENFE i ADIF, tenien previst iniciar una tancada durant tot el cap de setmana a l'Estació de Valls per denunciar la retallada de personal en el servei ferroviari, en detriment de la subcontractació, i la reducció de trens i trajectes. No obstant, la tancada no ha estat permesa per l'empresa que gestiona l'estació de Valls, ADIF, motiu pel qual la quinzena de delegats d'ambdues empreses, del Sindicat Federal Ferroviari de la CGT, van optar per realitzar una concentració a la porta de l'estació durant tot el divendres per informar a les usuàries la situació actual del tren a les comarques del Camp. Alhora, van fer una crida per participar en la concentració de treballadores i usuàries que es farà a l'estació de tren de Tarragona el proper 20 de desembre a les 12 del migida, continuant amb la denúncia de disminució de serveis ferroviaris i llocs de treball públic.


En el marc de la campanya que porta duent a terme el Sindicat Federal Ferroviari de la CGT en denúncia de la pèrdua d'ocupació pública i dels serveis ferroviaris al Camp i les Terres de l'Ebre, el divendres al migdia, una quinzena de persones van iniciar una concentració que s'allargà durant tot el dia davant l'Estació de Valls per donar a conèixer aquesta situació a les usuàries del tren. Després de realitzar diferents tancades i actes informatius a estacions de les Terres de l'Ebre, el SFF pretenia realitzar una tancada que s'allargués tot el cap de setmana al vestíbul de l'Estació de Valls, però ADIF, l'empresa que gestiona les estacions, va negar l'accés dels delegats sindicals a les seves instal·lacions.

Joan Ramon Ferrandis, portaveu del SFF, ha denunciat que l'estació de Valls és precisament un exemple de pèrdua de trens, ja que, des de la inauguració de l'estació del TAV a Perafort, s'han suprimit dos trens regionals i tots els de llarg recorregut. Segons Ferrandis, l'altra denuncia que fa el sindicat és la reducció d'ocupació pública en els treballs que afecten el sector. Segons les dades de que disposen, actualment al Camp i les Terres de l'Ebre, hi ha 380 treballadores d'ADIF i 200 de RENFE, mentre que l'any 1997 n'hi havia 800 a RENFE (ADIF encara no existia).

Per tal de donar un pas endavant en aquestes reclamacions, el SFF-CGT creu necessari la implicació de les usuàries del tren i dels partits polítics. Per aquest motiu, han convocat una nova acció per al proper 20 de desembre a les 12 del migdia a l'Estació de tren de Tarragona, consistent en una concentració.

Noticia publicada a Pobleviu:

www.pobleviu.cat/index.php?id_categoria=12&madre=7&id_noticia=1186

Attached documents