CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Cacaolat planteja l’acomiadament de 24 treballadors més de Barcelona i Parets del Vallès

Dijous, 28 febrer, 2013

Cacaolat planteja l'acomiadament de 24 treballadors més de Barcelona i Parets del Vallès
11:5628.02.2013
Ascendeixen a 50 els acomiadaments comunicats des que Damm i Cobega controlen la firma

Nota informativa

L'empresa catalana d'alimentació de productes làctics Grup Cacaolat SL , Propietat de DAMM i COBEGA, ha dut a terme aquest dijous l'acomiadament de 18 treballadors, la majoria d'ells en un total de 14 pertanyen a la planta logística del Parets del Vallès, i els 4 restants al departament d'administració a Barcelona.

La marca de batuts líder a Catalunya que compta en la seva actualitat amb 268 treballadors, ha confirmat mitjançant el comitè d'empresa que als ja acomiadats avui s'afegiran a la segona quinzena del mes de març l'acomiadament d'altres 6 persones més. L'empresa al·lega en la carta dels acomiadats un sobrant de personal per reestructuració de la plantilla, alhora que ha reduït el nombre de rutes de distribució a canvi de lliurar-li a certes distribuïdores el repartiment de llet Letona i Cacaolat.

El passat mes d'octubre ja es va viure l'acomiadament d'altres 26 treballadors, mesura que igual que avui, es va prendre sense comptar amb el coneixement del comitè d'empresa, no arribant al 10% de la plantilla i quedant exempta de negociar un ERO.

El comitè d'empresa ha anunciat que prendrà mesures immediates davant tals fets i en les pròximes hores farà un comunicat als seus treballadors amb les decisions que es prenguin, que passa per fer mobilitzacions i / o vagues en els seus centres de treball, comptant sempre amb el suport a participar per part d'ells.

Secció Sindical CGT Cacaolat

Més informació:

E-MAIL: cgtcacaolat@gmail.com

Antonio Ubago 627-132-924

Cacaolat planteja l'acomiadament de 24 treballadors més de Barcelona i Parets del Vallès

Ascendeixen a 50 els acomiadaments comunicats des que Damm i Cobega controlen la firma

BARCELONA, 28 febrer 2013 (EUROPA PRESS)

La nova Cacaolat, capitanejada per Damm i Cobega, ha comunicat a la plantilla l'acomiadament de 24 treballadors, dels quals 18 seran "immediats" --aquest dijous s'enviaran les cartes als treballadors-- i sis es produiran en la segona quinzena de març.

Així ho han explicat a Europa Press fonts del comitè d'empresa de la firma catalana de batuts, que han indicat que la direcció va comunicar aquest dimecres l'acomiadament d'aquests 18 treballadors, dels quals 14 pertanyen al centre de Parets del Vallès (Barcelona) i els altres quatre al del carrer Pujades de la capital catalana, que utilitzen a al voltant de 300 persones.

Es tracta de treballadors de rutes de distribució, administració i comercial, si bé encara no s'ha comunicat la procedència dels treballadors que causaran baixa al març.

Fonts de Cacaolat han explicat a Europa Press que es tracta d'un procés de "reestructuració i adaptació a la demanda del mercat", pel que s'han tancat moltes rutes comercials que anteriorment eren operatives quan també es distribuïa Letona.

Han afegit que la xifra de 24 acomiadaments no està tancada i podria variar, ja que la direcció està en negociacions amb els sindicats amb l'objectiu que aquesta reestructuració "tingui el menor impacte possible i arribar a un consens".

El comitè d'empresa té previst reunir-se aquest divendres per decidir si la plantilla fa mobilitzacions o convoca una vaga en senyal de protesta a aquest plantejament de reduir l'equip, ja que els acomiadaments comunicats aquest dimecres se sumen als 24 que ja es van executar a l'octubre, de manera que ja hi hauria una cinquantena d'acomiadaments.

JUDICI

Fonts sindicals han assenyalat que el dia 11 de març se celebraran dos judicis al Jutjat Social número 25 de Barcelona després que quatre treballadors de Cacaolat demandessin de manera individual la firma catalana per acomiadament improcedent a l'octubre.

Cacaolat va justificar llavors els acomiadaments, segons les cartes que va enviar als treballadors i a les quals ha tingut accés Europa Press, perquè considera que la plantilla està sobredimensionada, si bé el consorci es va comprometre a mantenir la totalitat dels llocs de treball quan es va fer amb l'adjudicació.

També va argumentar que s'havia produït una caiguda de les vendes: mentre el 2010 es van registrar 88 milions amb un benefici d'al voltant de 4,6 milions, el 2011 es va tancar amb una facturació de 33 milions i pèrdues de 5,7, i Cacaolat augurava que les vendes se situarien el 2012 sobre els 38 milions i les pèrdues superarien els cinc milions.

La firma catalana de batuts també va al·legar que la plantilla i la producció anterior corresponia no només als productes Cacaolat, sinó als derivats d'empreses del grup Nueva Rumasa que actualment no existeixen, així com una retallada d'articles del catàleg, que ha passat de 450 referències a unes 70 actuals.

El Jutjat Mercantil número 6 de Barcelona va adjudicar el novembre del 2011 la unitat productiva de Cacaolat a l'aliança formada per Damm (49%), Cobega (49%) i Victory Turnaround (2%), que portarà a terme una inversió de més de 130 milions d'euros que es dirigiran a la innovació i a nous sistemes de comercialització i mètodes d'organització.

Attached documents