CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT convoca comissions de conflictes a Renfe i Adif com a pas previ a la convocatòria de vagues durant els mesos de juliol i agost

Dimecres, 4 juliol, 2012

CGT es ve mobilitzant des de 2007 a Adif per, entre altres reivindicacions, acabar amb les pèrdues de càrregues de treball (externalització dels pàrquing, consignes, tancament de línies, etc.) i per a garantir el futur per al personal d'Estacions de Viatgers.

En l'última reunió mantinguda amb la Ministra de Foment el passat 27 de juny, li vam fer saber entre altres qüestions, la nostra preocupació amb la situació del Canal de Venda, amb l'estratègia comercial que estan portant a terme les empreses Renfe i Adif, així com amb la falta de diàleg que es dóna en les dues empreses des de l'entrada del nou equip directiu, que fa impossible, entre altres temes, resoldre aquest conflicte de manera satisfactòria per als treballadors.

A Renfe l'aplicació d'una política tarifaria que suprimeix les despeses de gestió, amb multitud d'ofertes per compra de títols de transport a través d'internet, a més de la instal·lació massiva de màquines autovenda, converteix a l'empresa en un competidor “hostil” que perjudica enormement la continuïtat dels llocs de treball tant del seu personal com d'Adif.

Les modificacions horàries en les circulacions de trens engegades el passat 17 de juny, no compten amb estudis previs d'ocupació que donin a conèixer la demanda real dels usuaris, ni s'han realitzat campanyes prèvies i serioses per a donar a conèixer als viatgers els nous productes. A més, l'engegada de circulacions “low cost” és una aposta clara per reduir llocs de treball en competència directa amb nosaltres mateixos.

Des de CGT entenem que aquestes actuacions per part de les dues empreses produeixen, sens dubte, un minvament en la qualitat del servei, a més de posar de debò en perill la viabilitat de la continuïtat de les càrregues de treball, el futur del servei, el nivell d'ocupació i el futur dels treballadors i treballadores.

Per tot l'anterior, CGT ha presentat Comissions de Conflictes en Renfe i Adif com a pas previ a la convocatòria de vagues durant juliol i agost, amb la intenció que siguin aportades garanties sobre el nivell d'ocupació i de viabilitat del servei, contant amb l'opinió de la representació dels treballadors.

Madrid a 2 de juliol de 2012.

SFF-CGT

http://www.sff-cgt.org

>>> En documents adjunts: Comunicat ADIF "No ho permetrem" i comunicat RENFE "Fins aqui hem arribat"

Attached documents

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció