CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT del Metall s’ha mobilitzat el 9 maig a BCN amb concentració davant de Foment del Treball i manifestació fins patronal UPM #conveniodigno

Divendres, 9 maig, 2014

manifestacio_9maig.jpg

Manifestació de la FEMEC a Barcelona :

CGT Metall per un conveni digne

En el matí d' avui, dia 9 de maig, la Federació Metal·lúrgica de Catalunya de la CGT ( FEMEC ) ha celebrat una manifestació pels carrers de la ciutat.

L'objectiu d'aquesta mobilització és denunciar davant la patronal i abans els sindicats signants, la seva última punyalada als treballadors metal · lúrgics de la província, des de CGT la considerem una traïció a la classe treballadora, així com un burla cap a la mateixa per la presa de pèl que ha suposat les vaga convocades pels sindicats majoritaris , les quals van ser desconvocades després de la signatura d'un acord miserable .

Al voltant de 500 persones han assistit a aquesta manifestació, la qual ha partit des de la seu de la patronal Foment del Treball, baixant per Via Laietana, amb certa tensió en passar per la seu de CCOO per les provocacions que aquesta gent fa sempre que una mobilització combativa passa pel seu "quarter", davant del qual s'han corejat consignes contràries a la signatura realitzada per aquest sindicat.

La manifestació continu pel passeig Colom i va acabar a la seu de la patronal del Metall ( UPM ), on vam llegir diversos comunicats tant del Sindicat del Metall de Barcelona, com dels companys internacionals que han assistit a aquesta mobilització, aprofitant que es trobaven en Barcelona reunits amb la FESIM de CGT, per preparar la Conferència Internacional de l'Auto que se celebrarà l'any que ve a Alemanya .

Tant a la seu de Foment del Treball, com a la seu de la patronal del Metall ( UPM ), s'ha lliurat una carta ( la qual la adjuntem ) amb les nostres reivindicacions.

Agraïm la presència tant d'aquests companys d'altres països , com altres províncies i comarques de Catalunya, i fins i tot d'altres províncies de l'estat espanyol. Aquesta lluita no és només del sector del Metall de Barcelona, sinó que és de tota la classe treballadora, ja que aquests conflictes i traïcions estem vivint dia a dia en els diferents territoris i empreses. Per això des d'aquest moment, animem a fer confluir les diferents lluites, tant individuals com col·lectives, per aconseguir mantenir l 'esperit creat per la mobilització del 22 de març a Madrid. La lluita és de fons, i aquesta és només una etapa més .

LA LLUITA ÉS L'ÚNIC CAMÍ !

FEMEC-CGT

http://www.cgt.info/fesim/?p=4947

Vídeos de la mobilització del metall de CGT Catalunya:

Barcelona CGT METALL en lluita per un conveni digne #9maig 2014 (1) #metalenlucha davant la patronal de Foment del Treball:

Barcelona CGT METALL en lluita per un conveni digne #9maig 2014 (2) #metalenlucha

Barcelona CGT METALL en lluita per un conveni digne #9maig 2014 (3) #metalenlucha

Barcelona CGT METALL en lluita per un conveni digne #9maig 2014 (4) #metalenlucha

Barcelona CGT METALL en lluita per un conveni digne #9maig 2014 (5) #metalenlucha

Barcelona CGT METALL en lluita per un conveni digne #9maig 2014 (6) #metalenlucha

Barcelona CGT METALL en lluita per un conveni digne #9maig 2014 (7) #metalenlucha davant la patronal metal.lúrgica UPM:

Barcelona CGT METALL en lluita per un conveni digne #9maig 2014 (8) #metalenlucha
davant la patronal metal.lúrgica UPM:

Barcelona CGT METALL en lluita per un conveni digne #9maig 2014 (9)#metalenlucha
davant la patronal metal.lúrgica UPM:

Ermengol Gassiot, fa crida a participar a mobilització del metall:

Davant la pèrdua de poder adquisitiu i la misèria de l'acord entre CCOO-UGT i la patronal UPM, la FEMEC-CGT convoquem concentració a les 11h el divendres 9 de maig davant Foment del Treball, i manifestació fins a la patronal metal.lúrgica (UPM) a Barcelona.

Declaracions de Paco Selas, Secretari General FEMEC-CGT (Federació del Metall de CGT Catalunya) amb motius per participar a la concentració del 9 Maig 11h a Barcelona convocada per CGT Metall davant patronals pel conveni del Metall:

Declaracions de Diego Rejón, Secretari General FESIM-CGT (Federació Estatal del Metall de CGT) amb motius per participar a la concentració del 9 Maig 11h a Barcelona convocada per CGT Metall davant patronals pel conveni del Metall:

CGT donàvem el nostre suport a la vaga del metall a la província de Barcelona els dies 29 d'abril i 6 de maig. Però ...UGT I CCOO TORNEN a desconvocar una vaga A CANVI DE MISÈRIA

CGT donàvem el nostre suport a la vaga del metall a la província de Barcelona dels dies 29 d’abril i 6 de maig, però UGT i CCOO, els sindicats que tenen el privilegi de seure a la taula negociadora de conveni amb la patronal, van tornar a desconvocar una vaga a canvi de misèria, en un escenari en que ens acostem als 500 dies sense conveni. Deien que calia fer vaga per defensar "el marc de negociació", recuperar els endarreriments i poc més.

La CGT manifestem que hi ha 1000 motius per fer vaga en el metall però que no cridaríem als treballadors a lluitar perquè aquests sindicats se sentin còmodes en les negociacions. No volíem que el salari de dos dies es desaprofités amb "l’acord menys dolent possible", sense comptar amb els que treballen i ens fessin tornar als tallers i centres de treball amb l’amenaça de l’abisme, si volem seguir lluitant.

No és el mateix remoure el galliner perquè la patronal accedeixi a alguna cosa que els mantingui en la negociació, que organitzar una resposta contundent de tot el metall per parar els peus a les sangoneres que ens exploten, ens retallen drets i ens acomiaden.

CGT hauria secundat la vaga i continuat reclamant assemblees unitàries del metall amb tots els sindicats, en tots els comitès, amb treballadores i aturats, amb reivindicacions clares i aprovades per la gent disposada a lluitar. En definitiva, el camí difícil, però l’únic que pot fer tremolar a aquests empresaris que estan aprofitant la crisi per augmentar els seus beneficis i precaritzar a les plantilles.

Però de nou sindicats majoritaris han tornat a desconvocar la vaga dient, en un comunicat patètic, haver aconseguit recuperar les pèrdues d’IPC , "gràcies a la mobilització dels seus delegats i de les plantilles i a l’acció jurídica". No és la primera que desconvoquen així. La realitat però és que només negocien misèria. Amb una sentència guanyada davant el Tribunal Superior de Justícia que contempla el pagament immediat dels endarreriments des de 2013, l’hi faciliten a les empreses que ho paguin en tres anys! 507 € que són nostres s’ho queden els empresaris i ens ho aniran pagant en comodíssims terminis mensuals de 18 € el 2014 i 9 € el 2015 i 2016.

La CGT ens comprometem a fer el que està a les nostres mans perquè aquesta nova claudicació no quedi sense resposta . Per això convoquem el 9 de maig a les 11 del matí una concentració davant de Foment del Treball , la patronal de Catalunya , que serveixi de punt de partida per aixecar un moviment de rebuig tant als empresaris esclavistes que dirigeixen el metall , com a les negociacions que dilapiden els sous i les condicions laborals guanyades durant decennis de lluites exemplars entre els metal·lúrgics/ques.

Cridem a tots / es els que estiguin disposats a participar , siguin del sindicat que siguin, afiliats o no , actius oa l'atur . Ens posarem en marxa i podem assegurar que no els farà cap gràcia .

PER UN CONVENI DIGNE ORGANITZA'T I LLUITA !
Barcelona, ​​28 abril 2014

CGT FEMEC

Més informació:

- Acord de la misèria entre patronals del metall de catalunya i ccoo ugt 2013-2016:

- Acta acord desbloqueig conveni del metall de la misèria entre patronals(APEMTA-FEGMETALL-FEMEL-UPM) i CCOO-UGT:

- Clàusules de revisió Oficines i despatxos Catalunya com referent noves fórmules de revisió acord conveni del metall amb vigència fins el 31/12/2014,(aquesta és la clàusula de revisió que ens espera al metall, seguint les indicacions del II AENC).

II Acord per a la negociació col.lectiva(AENC) entre patronals-CCOO-UGT 2012-2014 aplicable al acord del conveni del metall de Catalunya:


FEDERACIÓ METAL•LÚRGICA DE CATALUNYA - FEMEC

Vía Laietana 18 9ª 08003-Barcelona - Tf: 93 310 33 62
Correu electrònic: femeccgt@hotmail.com

Attached documents