CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comença oficialment l’€RO a Citibank amb una negociació sense sentit

Dimarts, 26 juliol, 2011

Citibank ha comunicat a la representació la sindical la presentació immediata del seu €RO davant el Ministeri de Treball, donant lloc al començament d'aquest amb el preceptiu Inici del Període de Consultes. Amb aquesta finalitat, l'empresa va fer lliurament als sindicats de la corresponent documentació que s'acompanya a l'expedient: memòria dels tres últims exercicis, informes tècnic i econòmic, informe explicatiu de les extincions de contracte, pla social, etc.

Aquesta documentació consta de prop de 1.000 folis, el pes és de 5 quilograms.

Doncs bé, res més acusar rebut d'aquesta extensíssima documentació, l'empresa va exigir als sindicats seguir negociant immediatament.

Des de CGT vam mostrar el nostre rebuig a això. Entenem que és totalment absurd, incoherent, i una temeritat, negociar perquè 200 companys (el 22% de la plantilla) abandonin l'empresa, sense poder examinar prèviament, amb detall, la documentació que ens diuen que justifica aquesta descomunal agressió a l'ocupació .

Si ens priva de conèixer amb antelació dades fonamentals de la situació real i marxa de l'empresa:

Com podrem defensar adequadament els interessos de la plantilla?

Com podrem rebatre i oposar-nos als arguments arbitraris que l'empresa vulgui imposar? Com podrem formular propostes alternatives ajustades a la veritable realitat del banc?

En altres paraules, se'ns aboca a creure'ns tot el que digui la Direcció de Citibank (qui ens porta mentint durant anys sobre l'evolució financera), ja haver d'acceptar les nocives mesures laborals que inclouen els seus plans.

Tot un abús. L'empresa pot emprar mesos a elaborar tota aquesta documentació, i estudiar (només faltaria que presentés un €RO sense haver-ho fet), i als representants dels treballadors no ens permet examinar, ni una setmana, ni un dia, ni una hora, ni un minut. Així és com es comporta Citibank, els directius presumeixen de donar exemple de comportament ètic.

Per contra, CCOO i UGT si accepten el joc de l'empresa i seguir negociant al moment. És que no necessiten conèixer la documentació per veure si el €RO està justificat?

Resulta escandalós que després de tres breus reunions acceptin els postulats de l'empresa, i pràcticament hagin arribat a un acord amb ella, ja que únicament els falta ajustar terminis, quantitats, i petits "serrells".

Després de conclosa la reunió, i després d'un primer cop d'ull ràpid als quilos de documents que ens han lliurat, tres circumstàncies ens criden l'atenció.

La primera d'elles, és que la documentació financera, només fa referència al banc, i el seu grup, a Espanya. No inclouen la relativa a l'àmbit internacional d'aquesta companyia (Memòries de Citigroup). Tracten d'evitar que quedi constància que Citigroup està obtenint enormes beneficis, mentre a Espanya pretenen emprendre una onada d'acomiadaments que comporten un greu perjudici per a les arques públiques (els acomiadaments suposen menys cotitzants a la Seguretat Social i més de prestacions per atur) aprofitant les pèrdues registrades producte de les directrius de no fer negoci que ens imposa la Casa Matriu (al situar-nos en Citiholding).

La segona és que no es contemplen acomiadaments de personal directiu, tot i que constitueixen el 12% del total de plantilla. Resulta vergonyós que els que ens volen treure la nostra ocupació no estiguin disposats a sacrificar ells també, aplicant-ne una pròpia.

I la tercera és la magnitud i importància de les àrees afectades pel €RO:

111 empleats a Sucursals.

24 treballadors a Back Office de Banca Retail.

42 empleats en Organització i Tecnologia.

16 empleats en Crèdits i Màrqueting, i

7 empleats en Control Financer i Compliance.

Amb aquestes dades, després de tres anys sense efectuar operacions de crèdit a les sucursals, el negoci de banca minorista està abocat a desaparèixer.

Resulta evident que aquesta retallada d'ocupació no busca reconduir la despesa i reflotar el negoci, sinó facilitar la possibilitat de trobar un comprador d'aquest, que de seguir sense aparèixer, ens portarà a un tancament gradual i progressiu.

CGT no acceptarà acomiadaments.

22 juliol 2011 - CGT Citgroup

Attached documents