CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat CGT Sector Ferroviari: La seguretat al ferrocarril, una prioritat

Dissabte, 23 febrer, 2013

LA SEGURETAT AL FERROCARRIL: UNA PRIORITAT

Portem molts anys lluitant per la defensa d'un "FERROCARRIL PÚBLIC I
SOCIAL ", el que comporta l'exigència del compromís per part de l'estat d'inversions públiques que garanteixin aquesta possibilitat i redundin, precisament, en aquest model de ferrocarril. Aquestes necessitats arriben també a l'àrea de la Seguretat ja que no seria possible arribar a les quantificacions necessàries en aquest camp sense una dotació pressupostària d'acord amb les necessitats per a la seva garantia.

Són preocupants els plans que les empreses ferroviàries presenten per desenvolupar seva activitat en l'àmbit de la Seguretat i més encara si tenim en compte les seves propòsits liberalitzadors i la dissociació de les empreses ferroviàries, qüestions que duran a terme sense cap exigència per part de la Comissió Europea.

CGT ja ha expressat en el seu comunicat nº 18 el seu desacord amb el Pla anual de Seguretat en la Circulació, fent-lo arribar, tant a l'empresa, a través de les al·legacions pertinents, com al Ministeri de Foment mitjançant carta al Secretari d'Estat de Planificació i Infraestructures, amb la finalitat que siguin coneixedors de les conseqüències que es poguessin derivar dels desajustos que es contemplen en el Pla i la intenció que adoptin les mesures necessàries i indispensables per evitar conseqüències que es poguessin lamentar en el futur.

Seria lamentable que la manca de recursos (econòmics i humans) en matèria de Seguretat en la Circulació, fossin els motivadors d'incidències o accidents que puguin derivar en conseqüències tan crues com les esdevingudes a Gran Bretanya.

Exigim, per tant, que s'actuï amb urgència perquè la Seguretat en la
Circulació estigui garantida a través de la dotació necessària per a això; el contrari serà responsabilitat dels que la gestionen de manera
deficient.

PER LA SEGURETAT AL FERROCARRIL!

21.02.2013

CGT SECTOR FERROVIARI

Més informació:

- WEB SFF-CGT: http://www.sff-cgt.org

- TWITTER CGT SFF

Carta al secretari d´Estat d´infraestructures:

Al.legacions:

Attached documents

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció