CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de CGT davant la ‘setmana de la integritat’ a Seat

Dissabte, 24 novembre, 2018

LA PLANTILLA JA ÉS ÍNTEGRA

Amb la setmana de la Integritat, SEAT intenta rentar la seva imatge pels temes que li han esquitxat als darrers temps: endolls a l’hora de contractar, l’abús d’autoritat o el conflicte de les emissions dels cotxes dièsel. És positiu que es reconeguin els errors, i les mateixes xerrades en són un reconeixement de que hi han hagut massa errades. Però, ¿per part de qui?

Les persones que composem la plantilla ja en som d’íntegres. Per què els que tenen la possibilitat d’utilitzar el seu poder o la seva capacitat econòmica i no ésser íntegres, són a la Direcció de l’empresa. I aquesta Direcció centra l’objectiu de la Integritat sòls en allò que l’interessa i intenta ficar-nos a tothom com a presumptes culpables o futurs/es delators/es.

A la CGT som molt escèptics per l’actuació de SEAT aquests darrers anys: s’han sancionat fets iguals amb acomiadaments o amb sancions lleus, tot depenent de qui els hagi fet, s’ha promocionat i premiat per amiguisme i no per criteris objectius i, gairebé sempre, la jerarquia i l’autoritarisme s’han imposat per sobra de la raó.

Per això la CGT volem dir que és per a nosaltres INTEGRITAT:

· INTEGRITAT és una veritable igualtat d’oportunitats de gènere; acabar amb la “persecució” a les mares o pares que demanen reducció de jornada i poder accedir a qualsevol lloc de treball en igualtat. També l’ús d’un llenguatge inclusiu, abandonant l’ús únic del masculí al llenguatge oficial de l’empresa.

· INTEGRITAT és un sistema d’ocupació de llocs, NET, TRANSPARENT, SENSE AMIGUISMES DELS CAPS NI DELS SINDICATS per a qualsevol treballador o treballadora.

· INTEGRITAT és acabar amb els clans i les sectes en determinades àrees, que contracten per esser amic/ga, del mateix poble o de la mateixa organització ideològica o episcopal.

· INTEGRITAT és acabar amb contractes temporals d’enginyers/es i especialistes per empreses externes, tot cobrant la meitat que algú de SEAT, de vegades costant més que un empleat/da de la plantilla i que algú s'emporti la diferència a les seves butxaques. També és Integritat, que els/les externs/es puguin utilitzar els autobusos de franc, i no “robar” 120 euros, a qui cobra 800.

· INTEGRITAT és permetre a la plantilla i a les nostres famílies, un calendari amb el que conciliar la vida laboral i familiar, coneixent amb temps quan podem gaudir de la nostra vida.

· INTEGRITAT és rebaixar els ritmes de treball per a evitar que persones amb 35 anys tinguin cada vegada més tendinitis, epicondilitis o mals musculars que no els deixen gaudir del cap de setmana, i menys amb 6 dies seguits.

· INTEGRITAT és tenir clar que els que fem possible els beneficis de VW som també la plantilla de SEAT, i que es pari d’amenaçar, pressionar o assetjar per part de cap responsable de l’empresa.

· INTEGRITAT és no discriminar a companys i companyes d’ETTs, després d’anys de treball a Seat, en allò tan simple (i ara tant contradictori) com les mateixes xerrades d’Integritat.

És clar, el temps de descans que significa la xerrada, és sempre benvingut. I el nostre cos ho agraeix. Però és un moment en el que l’empresa es dirigeix a la plantilla per a convèncer de la seva filosofia i el seus “interessos”. Hem comprovat que una part important de la plantilla ha estat molt escèptica i crítica davant la xerrada, per que pateix i coneix la problemàtica en igualtat de gènere, igualtat de drets, promocions i
diversitat que tenim actualment.

Respectem que a molta gent l'hagi convençut el sermó. Però a la CGT hem trobat a faltar el propòsit d’esmena per a que hi hagi de veritat criteris NETS, TRANSPARENTS, ACORDATS amb TOTS ELS SINDICATS I TOTHOM TNGUEM, DE VERITAT, ELS MATEIXOS DRETS.

Secció Sindical CGT Seat Martorell
https://twitter.com/cgtseat
https://www.facebook.com/cgt.seatmartorell/

Attached documents

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció