CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat sobre el Lot de Nadal a FGC

Dijous, 6 octubre, 2011

Des de l'àmbit polític s'ha generat una polèmica amb els lots de nadal que FGC havia encarregat per repartir als seus empleats. El diputat Oriol Amorós, juntament amb el seu partit polític ERC van denunciar al Parlament de Catalunya, el concurs públic per a la compra de 3.000 lots nadalencs, per un valor de 148,00 €, al·legant per a això, "que no era coherent en temps de crisi un despesa d'aquesta índole ".

Des de la secció sindical de la CGT a FGC exigim als partits polítics en general, i en particular a ERC, veracitat i prudència en les seves accions, evitant criminalitzar davant l'opinió pública als treballadors de les empreses públiques. Declaracions d'aquest tipus conviden a la creença popular que els treballadors i funcionaris públics gaudim de prebendes que no tenen la resta dels treballadors. Com sap tota la classe política això no és cert. Els treballadors de FGC ens neguem a ser víctimes propiciatòries de la situació actual i no anem a demanar perdó per tenir feina en aquests moments de dificultat extrema en el terreny econòmic/laboral. En temps de bonança econòmica, quan els ingressos dels que treballen en el sector privat són molt superiors als que perceben els treballadors públics ningú es recorda de nosaltres.

D'altra banda cal recordar al Sr Oriol Amorós i al seu partit polític, que el lot de nadal és una part del salari pactat, el qual perceben els treballadors en concepte de salari en espècie. Per aquest motiu aquest concepte, igual que altres de semblant índole, estan integrats en la massa salarial que es negocia en els convenis.
La mesura presa pel Govern de la Generalitat de no comprar i lliurar els lots nadalencs als treballadors de FGC, és una altra clara ingerència en el funcionament diari de l'empresa per part del Sr Mas i el seu executiu, per quedar bé davant l'opinió pública. Aquesta acció no és la primera que es pren en contra dels treballadors de FGC des de l'Administració, i molt ens temem que no serà l'última, i se suma als incompliments dels acords pactats en el nostre conveni col.lectiu, derivats de l'aplicació del Decret Llei 109/2011 de 11 de gener i la instrucció 1/2011.

També s'oblida el Sr Amorós que els treballadors de FGC ja vam patir el juny del 2010 una retallada salarial del 5%, que sumat al fet que els nostres salaris no han experimentat cap pujada, ni tan sols la del cost de la vida, ha suposat un retrocés en aquesta matèria que ens ha situat a nivells salarials del 2001. Dos convenis col·lectius en matèria salarial s'han evaporat. Tampoc volem passar per alt el fet que FGC sigui l'única empresa a la qual se li ha aplicat aquesta rebaixa salarial, quan és l'empresa del sector que presenta un millor índex de cobertura, és a dir, és l'empresa que s'autofinança econòmicament en més d'un 70%, i per això rep menys diners públics per al seu funcionament diari. Això s'ha anat aconseguint amb ajustos econòmics, amb un pla d'estalvi i amb l'increment de la productivitat dels treballadors de FGC.

Barcelona, ​​6 octubre 2011

Sindicat de Transports i Comunicació de Rubí

Secció Sindical de la CGT als Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya

Estació de Sarrià - Via augusta 338 - 08017 Barcelona

Tèlf/Fax 93 366 32 33 - Mòbil 647 333 602 –

E-mail cgtfgc(arroba)gmail.com

Blog www.cgtfgc.com

Attached documents