CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El 1er Concurs d’Humor Gràfic en Drets Laborals comptarà en el jurat entre altres amb el Periodista Ali Lmrabet i el dibuixant Jaume Capdevila (KAP)

Divendres, 10 juliol, 2015

Aquest dijous es va presentar públicament, al Col·legi de Periodistes de Catalunya – Demarcació Catalunya Central, a Manresa, el “Primer Concurs Internacional d’Humor Gràfic sobre Drets Laborals”, amb la presència del Secretari General de CGT Catalunya, Ermengol Gassiot, de Francesc Sol, Coordinador de l´Associació L´Oliva i Moisès Rial, Secretari de Comunicació de CGT Catalunya. El període de participació segons les bases, està obert des del dia 9 de juliol fins el 31 d’agost de 2015.

Imatge de la presentació del Concurs d´Humor Gràfic en Drets Laborals a Manresa, amb Ermengol Gassiot, Francesc Sol i Moisès Rial

El Concurs, que vol servir per promoure el debat i la reflexió entorn la situació dels Drets Laborals en tant que Drets Humans, convida a dibuixants i humoristes gràfics d’arreu a participar-hi amb les seves obres. Un cop finalitzat el període de participació, s’obrirà una campanya de micromecenatge amb la finalitat d’aconseguir finançament col·laboratiu per poder desenvolupar, per una banda, un llibre amb la selecció dels millors 80 dibuixos rebuts, així com una exposició itinerant i materials d’educació i sensibilització entorn la temàtica de l´humor gràfic i els drets laborals.

El Jurat del Concurs està composat per:

- Ali Lmrabet,(Tetuan, 1959) Periodista marroquí independent internacionalment reconegut per la seva lluita per la llibertat de premsa des de l’humor gràfic com a eix central.

- Jaume Capdevila(Berga, 1974), KAP, ninotaire català, col·laborador a diferents mitjans de premsa escrita, compromés amb la seva professió i les llibertats.

- Mireia Bazaga.(Girona, 1983). Advocada laboralista,Civil i Penal . Membre del Col.lectiu Feminista Malapècora de Girona i Salt. Secretaria de Jurídica de CGT Catalunya

- Un/a persona delegada de l´Associació l’Oliva

- Moisès Rial(Puig-reig,1974). Treballador Social. Orientador Laboral. Consultor TIC. Membre de l´Ateneu Columna Terra i Llibertat de BERGA.Secretari de Comunicació de CGT Catalunya.

Participa.hi!

Organitzat per:

- ASSOCIACIÓ L´OLIVA

- CGT CATALUNYA

Segueix-nos a:
Facebook: https://www.facebook.com/humorgraficdretslaborals
Twitter: @HGdretslaborals
Blog: https://concurshumorgraficdretslaborals.wordpress.com/
Email: humorgraficidretslaborals@cgtcatalunya.cat

- Bases en català

- Bases en castellano

- Réglement en français

- Rules in English


Ali Lmrabet i Kap, jurats del primer concurs d'humor gràfic sobre drets laborals
La CGT i l'Associació l'Oliva presenten una iniciativa en favor dels drets dels treballadors

Aquesta tarda s'ha presentat a Manresa el Primer Concurs d'humor gràfic sobre drets laborals, una iniciativa del sindicat CGT i l'Associació l'Oliva. Ha estat al Col·legi de Periodistes de la Catalunya Central. El periodista marroquí Ali Lmrabet és una de les persones que formen part del jurat del premi. Lmrabet ha començat recentment una vaga de fam per denunciar la situació dels drets humans i la llibertat d'informació al Marroc. Un altre jurat del premi serà el dibuixant i ninotaire Jaume Capdevila, Kap.

La proposta vol servir per obrir un debat sobre les condicions de treball dels professionals del periodisme gràfic en un context com l'actual, i enfocat vers un sector que sovint queda en un segon terme quan es parla de llibertat d'expressió i de drets dels treballadors.

En el transcurs de l'acte –amb la presència d'Ermengol Gassiot, secretari general de la CGT, Moisès Rial, responsable de comunicació del sindicat, i Francesc Sol, de l'associació l'Oliva- s'ha fet públic el nom dels integrants del jurat. El concurs va adreçat a tots els humoristes i dibuixants del món.

FONT: NACIÓ DIGITAL


Presentació del 1er Concurs d'Humor Gràfic sobre Drets Laborals, el 9 de juliol a Manresa

Es farà roda de premsa a les 16.30h a seu del Col·legi de Periodistes de la Catalunya Central, a Manresa (C/Plana de l'Om, 6)

DIA: DIJOUS 9 DE JULIOL

HORA: 16.30 H,

LLOC: Seu del Col.legi de Periodistes de la Catalunya Central, a Manresa

Comptarà amb la presència de:

- Ermengol Gassiot. Secretari General CGT Catalunya

- Francesc Sol. Associació l'Oliva

- Moisès Rial. Secretari de Comunicació CGT Catalunya

L’associació l’Oliva i la CGT Catalunya presentem la primera edició del Concurs Internacional d’Humor Gràfic sobre Drets Laborals.

Aquest concurs va dirigit a dibuixants i humoristes d’arreu del món, siguin amateurs o professionals, fent públic el jurat del concurs , que compta amb representants de les entitats organitzadores, l´Associació l´Oliva i la CGT de Catalunya, una persona periodista de relleu internacional en defensa de la llibertat d´expressió, un conegut dibuixant ninotaire i una advocada laboralista, fent-se públic en la present roda de premsa, a Manresa.

Quina és la percepció internacional al voltant de la situació dels drets laborals? Els Drets Laborals de les persones treballadores, entesos com a Drets Humans, estan sent respectats? Quin és l’impacte de la situació actual dels Drets Laborals sobre les persones i sobre la societat? Quina relació s’estructura entre capitalisme i treball?
Les llibertats civils i polítiques tals i com el dret a la llibertat sindical o a la vaga, estan garantits? Hi ha dignitat en el treball? Drets com per exemple el dret a la llibertat sindical, el dret a no treballar per la força, el dret al treball de les persones migrants, el dret a un salari digne, el dret a una pensió, o a la seguretat i la a salut a la feina, així com el dret a la protecció de la maternitat i a la no discriminació al lloc de treball, entre d’altres, com estan?.

Aquests són alguns dels interrogants que ens porten a convocar aquest Primer Concurs Internacional d’Humor Gràfic sobre Drets Laborals. Pensem que la opinió expressada lliurement amb l’afilada ploma, llàpis, o qualsevol altra irrevocable arma inherent a la condició humana d’escriptura gràfica i la crítica, la sàtira, ens donarà moltes respostes a tots aquests interrogants.

L’objectiu del Concurs és obrir el debat entorn la situació dels drets laborals i recollir imatges gràfiques que siguin opinions sobre la situació dels mateixos avui. I volem recollir aquestes opinions de dibuixants de tot el món per tal de poder estructurar materials que afavoreixin la l’anàlisi, la reflexió i el debat. La lluita obrera és centenària i en el moment actual, estem convençuts de la pertinença de desenvolupament de projectes que tinguin una dimensió internacional, com ho és aquest Concurs , ja que per una banda, facilitarà iniciar procesos de sensibilització i d’educació des del dibuix satíric sobre la necessitat de defensar i garantir els drets laborals.

Per altra banda, volem posar en valor l’exercici de llibertat d’expressió que representa la creació des de l’humor gràfic. Sense vosaltres, els dibuixants, aquest projecte no té sentit. Per a la vostra creativitat, les vostres obres, el vostre exercici de la llibertat, també corren temps molt difícils en aquests moments d’intents d’imposicions per la força dia si dia també, malgrat tots “els nous amics de Charlie“.

Així, entre diferents nodes del compromís, treballant conjuntament com agents lliures, una organització de la societat civil, una organització anarcosindicalista, i dibuixants d’arreu del món, generarem estris que permetran preparar materials per fer arribar missatges a la ciutadanía en relació als drets laborals amb l’humor gràfic com a punt de partida.

És per això que convoquem aquest Concurs. Bases del Concurs:
( https://concurshumorgraficdretslaborals.wordpress.com/bases/ )

La convocatòria del concurs s’obrirà el 9 de juliol i es tancarà a 31 d´agost. A partir del setembre es celebrarà la deliberació i posterior entrega de premis, que tindrà lloc a Catalunya.

Per tal d’alimentar el debat i la reflexió entorn la temàtica dels drets laborals es generaran materials de sensibilització per tal d’arribar tant a la població general (a través d’una exposició itinerant) com a sectors específics (a través de tallers a les aules i als espais d’educació no formal).

Més informació:

- WEB CONCURS HUMOR GRÀFIC EN DRETS LABORALS

- TWITTER CONCURS HUMOR GRÀFIC EN DRETS LABORALS

- ABOUT.ME CGT CATALUNYA

- ASSOCIACIÓ L'OLIVA

1er Concurs d´Humor Gràfic sobre Drets Laborals