CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El nou conveni signat al sector del telemàrqueting comporta menys drets i menys diners

Dijous, 24 maig, 2012

Després de més de dos anys i mig de negociació i més de trenta reunions sobre el nostre Conveni, ja s'ha produït el vergonyós i aberrant acord entre CCOO-UGT i la patronal ACCE, que permet i aconsegueix que el nostre sector segueixi sent un sector molt precari, amb unes condicions laborals pèssimes i que no elimina per res l'esclavitud laboral a la qual estem sotmesos.

Com si no en tinguessin suficient amb la pèssima reforma laboral, i amb les males pràctiques que habitualment utilitzen les empreses del sector per a eliminar, coartar i acoquinar a tot el personal del Telemàrqueting, ara després d'aquesta signatura vergonyosa s'impedeix que drets que podríem reclamar com nostres es facin efectius, com per exemple el canvi a contracte indefinit, que aquest “nou” conveni amplia de tres a quatre anys.

I és que sembla ser que CCOO-UGT no tenen accés o no volen saber que el nostre sector és només precari per a les i els treballadors, ja que els beneficis de la nostra patronal estan arribant a xifres de guanys històrics, que per descomptat no repercuteixen en res a la classe treballadora, és més només rebem sancions, acomiadaments, ERO, canvis de torn, canvis de campanya, eliminació d'incentius, baixades unilaterals en les hores de contracte, etc.

Des de CGT hem insistit que la millora de les condicions laborals del sector era fàcilment assumible per la patronal, però davant la inacció i la permissivitat dels “sindicats signants” la patronal ha imposat les seves cruels intencions. I a canvi de què, CCOO-UGT, han signat el Conveni?, doncs molt senzill, permetent una signatura còmplice per…..18 alliberats per a, com en l'anterior Conveni, no fer absolutament RES a favor dels drets de les i els treballadors als quals representen o diuen representar.

Des de CGT ens sembla lamentable que els “sindicats signants” venguin a la classe treballadora per unes prebendes personals que no faran que el treball diari de les més de 60.000 persones que treballem en el sector del Telemàrqueting no només no millorin, sinó que damunt perdem una gran oportunitat per a professionalitzar el sector, ja que fins a dintre de tres anys, totes les nostres condicions laborals es “congelen” així com el nostre compte bancari, que (per molt que esmenten que no és veritat) perdrà en quatre anys més del 10% de poder adquisitiu, ja que si la nostra pujada serà del 0.5%, 0.6% i 0.7% i els IPC dels següents anys es mantinguessin constants no “aixecaríem cap” fins a dintre de 30 anys.

Des de CGT us animem a que en les vostres empreses mostreu el rebuig a les i els delegats de CCOO-UGT que tenen la culpa que seguim en un sector precari exposats a l'arbitri d'una patronal cada dia més exigent.

Comunicat nº 39 del V conveni, 24 de maig de 2012

Coordinadora de Telemàrqueting de la CGT

http://cgt-telemarketing.es


Reforma laboral, carnisseria patronal

Des de la implantació de la Reforma Laboral, els amos de les empreses de Contact Center estan fent el que els dóna la gana i mentre no es demandi judicialment per la nostra banda, seguirà sent legal. I per aquesta senzilla raó, no podem seguir pensant que no ens afectarà; ens poden acomiadar per estar de baixa, ens poden reduir el salari, ens poden baixar la categoria i poden canviar-nos de lloc entre altres coses. I com per a mostra, informar-vos del que està succeint en les nostres plataformes:

* A Unitono han fet modificacions substancials a més de 200 persones en l'últim mes i mig

* A Unísono s'està acomiadant als companys basant-se en l'absentisme d'Octubre, Novembre i Desembre de 2011

* A Atento han intentat reduir la categoria professional als gestors.

I així, un sens fi d'irregularitats que està cometent la patronal en gairebé tots els Centres de Telemàrqueting.

Com podeu veure el panorama no pinta gens bé. A això cal afegir que l'empresari, amb només al·legar que preveu tenir menys beneficis, o que en tres trimestres factura menys, ens poden acomiadar; deixar d'aplicar el conveni; baixar-nos el sou; traslladar-nos a altra província o modificar-nos l'horari sense haver de negociar i sense necessitar permís algun de l'autoritat competent.

I per si això fos poca carnisseria, es signa un conveni penós que minvarà considerablement el nostre nivell adquisitiu.

Què ens queda als treballadors del carrer?. Doncs denunciar aquests greuges, no quedar-nos asseguts creient que no ens tocarà a nosaltres i defensar el nostre lloc de treball com si fós una trinxera, que amb el que no compta la patronal és amb la nostra força i que hi ha molta força en aquest braç obrer.

Coordinadora de Telemàrqueting de la CGT

Attached documents

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció