CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El TSJC condemna SEAT per vulnerar la llibertat sindical

Dimecres, 29 abril, 2009

La Sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya declara que es va vulnerar el dret a la llibertat sindical de la CGT durant l’aplicació de l’Expedient de Regulació d’Ocupació 295/05, i declara nul.la l’actuació de SEAT sobre els seus afiliats afectats.


L’ERO que es va aplicar a SEAT al desembre del 2005, va significar l’acomiadament de 660 treballadors. La Confederació General del Treball sempre ha mantingut que aquest expedient va vulnerar els drets fonamentals dels treballadors. Ara, aquesta sentència del TSJC li dona la raó a la CGT en la seva demanda contra SEAT sobre tutela de drets fonamentals

El TSJC ha reconegut novament la discriminació patida pel sindicat CGT en l’ERO de l’any 2005 a la SEAT, ratificant les sentències ja dictades en el seu dia pel mateix tribunal per als acomiadaments individuals reclamats com a nuls, que anul.laven l’acomiadament de 33 treballadors declarant que van ser discriminats per la seva activitat sindical o per ser discapacitats. Ara torna a manifestar que ha quedat acreditat que els acomiadaments dels treballadors i treballadores afectats per l’ERO que estaven afiliats a la CGT siguin declarats nuls.

Queda clarament validada la denúncia formulada per la CGT declarant l’existència de vulneració del dret a la llibertat sindical, declarant nula l’actuació empresarial relativa als afiliats i afiliades a la CGT.

La sentència, a més de condemnar l’actuació de l’empresa, imposa una indemnització per danys i perjudicis causats al sindicat i obre una via per a plantejar-se la possibilitat de revisar els casos dels afiliats que no van aconseguir acomiadaments nuls i que es van reincorporar a l’empresa a través de noves contractacions.

Així mateix obre una via per limitar l’actuació empresarial discriminatòria a qualsevol empresa que vulneri el dret a la llibertat sindical. Aquesta sentència és un pas més en el camí de limitar les actuacions empresarials destinades a castigar els sindicats més reivindicatius i menys claudicants.

29 d'abril de 2009

FEMEC-CGT

Seccions Sindicals CGT Grup Seat

>>>>> Adjuntem document amb la sentència del TSJC + nota de premsa de CGT.


Així han recollit la noticia diversos mitjans informatius:

El Pais

Europa Press

Finanzas.com (nota Agència EFE)

Attached documents