CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Futur negre per al personal d’Estacions d’ADIF

Dimarts, 9 abril, 2013

El ferrocarril viu com qualsevol empresa pública una difícil situació dintre de la fulla de ruta establerta pel govern del PP per a acabar amb tot el públic, al ser un pastís molt llaminer per a repartir entre els seus amics.

El futur immediat passa per la supressió de trens i possible tancament de línies, per la liberalització total del transport de viatgers (que suposarà que les empreses que entrin en el ferrocarril es podran prestar els seus propis serveis públics). Finalment, es definiran quines línies seran transferides a les CCAA, incloses les infraestructures.
A més la segregació d'ADIF en dues empreses.

Tot això ens porta a: eliminació de càrrega de treball, reducció del servei i perill de gran quantitat de llocs de treball. La Llei del Sector Ferroviari sentarà les bases d'aquest despropòsit, llei contra la qual CGT va lluitar en solitari, mentre uns altres la beneïen amb la signatura d'un conveni a canvi de drets sindicals.

Però el temps passa i la indefinició sobre el futur del personal d'estacions de ADIF, és preocupant. CGT exigeix que ha de quedar definit i assegurat el present i el futur d'un col·lectiu pel qual ha lluitat en solitari durant més de tres anys. Fins al moment, l'única cosa que tenim clar és que ADIF no vol als treballadors directament vinculats al canal de venda abandonant l'activitat. I que RENFE Operadora vol el canal, però no als treballadors/es, sense oferir una opció clara.

Mentrestant, a ADIF hem tingut un nou canvi de Direcció i la intenció de clarificar el futur dels seus treballadors/es no es veu, mostrant una clara desorganització i falta de rumb. Continuant les licitacions de serveis d'informació, venda i atenció al client, el que contribueix poc a la garantia de empleabilitat dels treballadors/es d'ADIF, que passava per la internalització de càrregues de treball.

És necessari reobrir diàlegs i reunions. La nova Direcció ja ha tingut temps més que suficient com per a conèixer la situació de l'empresa i calibrar la gravetat que venim denunciant des de fa molt temps del nostre col·lectiu que ens duran, si no s'obren noves expectatives, a les confrontacions que venim anunciant i que estan cada vegada més pròximes.

PER UN FUTUR DEL CANAL DE VENDA GARANTIT, VINE AMB LA CGT

Sindicat Federal Ferroviari de la CGT

http://www.sff-cgt.org

Attached documents