CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT de Catalunya denuncia a Inspecció de Treball l’ERTO presentat per UGT

Dilluns, 27 abril, 2020

Avui dilluns 27 d’abril, la CGT de Catalunya hem presentat denúncia a Inspecció de Treball pels indicis de frau a la seguretat social que estimem en l’Expedient de Regulació d’Ocupació que ha realitzat la UGT de Catalunya contra una part dels seus treballadors i treballadores. Amb l’excusa de la pandèmia de COVID-19, la UGT vol derivar als fons públics els pagaments de les nòmines de part dels seus treballadors/es.

Aquest ERTO es produeix la mateixa setmana en que el Parlament de Catalunya aprova uns pressupostos per a CCOO, UGT i patronals de 6,1 milions d’euros per a facilitar la ‘concertació social’, molt per sobre dels 4,2 milions d’euros dels pressupostos del 2017, prorrogats pel 2018 i 2019. Sense que la UGT hagi indicat cap pèrdua d’ingressos per afiliació ni, evidentment, per alguna de les múltiples subvencions que rep. Ens al contrari, poques vegades hi hagut tanta activitat sindical com aquests dies.

Des de la CGT de Catalunya considerem que la UGT no només facilita els ERTOs a les diverses empreses que volen treure rèdit d’aquesta pandèmia, sinó que ells mateixos volen guanyar encara més diners amb l’excusa que una part de la seva plantilla no està presencialment a la feina.

Des de la la CGT de Catalunya hem aturat diversos ERTOs fraudulents entre altres als sectors d’ambulàncies, neteges i transport de passatgers. No ens quedarem de braços creuats davant d’aquesta agressió a la seguretat social, a la mínima coherència que ha de tenir un sindicat.

Tenim poques esperances que una Conselleria de Treball en mans d’un exalt càrrec d’UGT sigui imparcial davant dels fets que denunciem. El que sí volem dir alt i clar és que fem una crida a la classe treballadora catalana a l’organització sindical fora de les organitzacions que es comporten com empreses capitalistes i simples instruments d’empreses i governs.

Justificant de la denuncia a inspecció de treball

Cos de la denuncia

Attached documents

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció