CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Les comarques de Tarragona perden el tren com a servei públic

Dimecres, 10 desembre, 2008
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

El divendres 12 de desembre, delegats del SFF-CGT realitzaran una tancada de 24 hores a l'estació de Valls, a partir de les 12 h., en contra de la reducció de trens a Valls i de la privatització del servei públic ferroviari a la demarcació de Tarragona.

El dissabte 20 de desembre s'ha convocat una concentració d'usuaris/es i treballadors/es a les 12 h. del matí a l'estació de Tarragona.

Els dos actes formen part de la campanya de CGT en defensa del ferrocarril com a servei públic al Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre, i de la campanya general per un ferrocarril públic, social, segur i sostenible.

ALS USUARIS I CIUTADANS

LEGÍTIMS PROPIETARIS DEL FERROCARRIL

Els governs europeus s'han sotmès a la cobdícia del capital, portant a terme polítiques privatitzadores que posen els nostres serveis públics (Educació, Sanitat, Transport,...) en mans dels vaivens del mercat. Ara pretenen responsabilitzar-nos del seu fracàs i fer-nos pagar les conseqüències de la seva crisi i el cost de la refundació del seu sistema capitalista, prenent-nos als ciutadans els nostres serveis, les nostres ocupacions i els nostres drets.

DESTRUCCIÓ DEL FERROCARRIL PÚBLIC

Com part d'aquesta política privatitzadora i antisocial, al gener de 2005 va entrar en vigor la Llei del Sector Ferroviari, que va suposar la segregació de RENFE, fragmentant el sistema de seguretat en les actuals dues empreses d'explotació i infraestructura i en les nombroses empreses privades, contractes i subcontrates que ja operen en el ferrocarril.

Les nefastes conseqüències del model que ens han imposat s'han pogut veure en els països que ho han adoptat abans que nosaltres:

• Reducció d'inversions a costa de la seguretat

• Augment de les tarifes i increment del cost públic

• Degradació de l'ocupació, del servei i de la qualitat

Al mateix temps que ens roben el ferrocarril social, pretenen imposar-nos i obligar-nos a finançar un ferrocarril elitista i depredador, al que la majoria de ciutadans no podem accedir.

Enfront d'aquest model defensem:

UN FERROCARRIL PÚBLIC I SOCIAL, SEGUR I SOSTENIBLE

* Un ferrocarril públic, orientat a les necessitats de la societat.

* Un ferrocarril en el qual la seguretat s'anteposi a qualsevol altre criteri.

* Un ferrocarril sostenible, que garanteixi el respecte al medi ambient com una de les seves principals característiques.

* Un ferrocarril els avantatges del qual reverteixin en el ciutadà mitjançant tarifes assequibles.

* Un ferrocarril que faciliti l'accessibilitat: persones amb mobilitat reduïda, cotxes de nens, bicicletes, equipatges.

* El manteniment del personal ferroviari, tant en les estacions de les comarques de Tarragona, com en els trens, per a una millor atenció a l'usuari/a en informació, venda de bitllets, seguretat en la circulació, sales d'espera, etc, garantint un adequat nivell de qualitat.

* Una dotació econòmica suficient, que permeti l'adequació dels edificis de viatgers i els serveis prestats als usuaris/es en les línies de ferrocarril convencional de Tarragona.

* L'augment de la freqüència de trens de Mitjana i Llarga Distància i la coherència d'horaris, que permeti una millor vertebració del territori, establint al seu torn una xarxa de rodalia del Camp de Tarragona.

* Reobertura immediata de la línia Reus-Roda de Bara, que permetria connectar eficientment per tren les Comarques de Tarragona amb l'aeroport i l'estació de l'AVE, així com un By-pass de mercaderies perilloses que en l'actualitat realitzen els trajectes i maniobres pels nuclis urbans de Tarragona.

Reclamem l'obertura d'un debat públic sobre el futur del ferrocarril, un debat rigorós i transparent que analitzi la seva situació actual i proposi solucions a les necessitats reals de la societat.

Fem una crida a tota la societat per a defensar units:

UN FERROCARRIL DE TOTS/ES I PER A TOTS/ES

SINDICAT FEDERAL FERROVIARI de la CONFEDERACIÓ GENERAL DEL TREBALL

Attached documents

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció