CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Solidaritza’t amb els companys i companyes de FUNOSA contra les retallades i acomiadaments

Divendres, 23 desembre, 2011

L'empresa metal·lúrgica Fundiciones Òdena SA (Funosa) ha presentat dos expedients de regulació d'ocupació (ERO) que afectaran el total de la plantilla. El primer d'aquests expedients afecta 36 treballadors i és d'extinció; el segon
afecta la resta dels treballadors, 294, i és de suspensió temporal: els empleats deixaran de treballar deu dies cada mes.
Les mesures que planteja la direcció amb aquests dos ERO afecten tota la plantilla de Funosa, de 330 treballadors. Es tracta de la firma del sector industrial més important de l'Anoia.


Per al proper dissabte 24 a les 11 hores hi haurà una concentració a l'avinguda Balmes 39 d’Igualada amb motiu de la bateria de retallades salarials i acomiadaments que planteja la direcció de FUNOSA.

Us esperem.

Adjuntem còpia informativa de la situació

A Òdena, 19 desembre 2011.

Federació Comarcal de la CGT de l'Anoia.


A continuació us detallem per escrit el calendari de MOBILITZACIONS per als següents dies:

• dissabte 24 de desembre concentració a l'avinguda Balmes 39 (a les 10'45 h.) d’Igualada.

• dimarts 27 de desembre a les 9'45 hores concentració a la porta principal de FUNOSA durant les negociacions comitè - direcció
.
• dijous 29 de desembre concentració a la porta principal de FUNOSA durant les negociacions comitè – direcció.

• divendres 30 de desembre assemblea general de treballadors i treballadores al centre cívic del barri Sant Pere a les 10'00 hores.

RECORDEU COMPANYS QUE LA PITJOR LLUITA ÉS LA QUE NO ES FA.

SI NINGÚ TREBALLA PER TU QUE NINGÚ DECIDEIXI PER TU

EL COMITÈ DE FUNOSA

Odena 22 desembre 2011


Comunicat de la Secció Sindical de la CGT a Funosa:

Companyes, i Companys,

Com ja sabeu la Direcció de Fundiciones de Ódena SA torna a colpejar amb duresa i sense cap tipus d'escrúpols a la INTEGRITAT DE LA PLANTILLA.
Provocant un esvoranc a les estructures familiars en totes les seves traces.

Des de la Secció Sindical de CGT, creiem que no és necessari plasmar en aquesta nota informativa, quines són les mesures que la companyia pretén aplicar per tots els mitjans, ja que tenim coneixement a través de la nota informativa del Comitè d'Empresa des de divendres passat 16.

La representació legal va sol·licitar a la Direcció MÉS Documentació de l'aportada per part d'aquesta, així mateix com un calendari de reunions per als successius dies.

A més dels Expedients de Suspensió i d'Extinció, un altre dels objectius de la Patronal és reduir al màxim els nivells salarials dels treballadors i treballadores de FUNOSA. Considerem INACCEPTABLE LA POCA SERENITAT del Conjunt de la Direcció de Funosa tenint en compte que els ritmes de producció segueixen mantenint-se al màxim, entre 150 i 165 tones per dia.

La Secció Sindical de CGT representada en el Comitè, DEMANA LA UNITAT DE TOTA LA PLANTILLA ARA MES QUE MAI, QUE LA PITJOR LLUITA ÉS LA QUE NO ES FA COMPANYS I COMPANYES. A més del treball que li correspon íntegrament al Comitè (preparar contra informe, reunions, mediacions, etc, etc.) s'elaborarà un calendari de MOBILITZACIONS que emprendrem en un futur no gaire llunyà.

L'esclavitud no es va abolir, ES VA POSAR EN NÒMINA

Companyes i Companys,

Salut i Ocupació, ERO NO!!

LA SECCIÓ SINDICAL DE CGT

Fotografies al FLickr de la CGT de Catalunya:

www.flickr.com/photos/cgtcatalunya


COMUNICAT DE PREMSA DEL COMITÈ D'EMPRESA DE FUNOSA

El passat divendres dia 16 de desembre de 2011, la Direcció de l'empresa ens comunica les mesures a adoptar davant la situació que travessa Funosa, les quals es divideixen en dos tipus d'actuacions:

1. Presentació d'un Expedient de Regulació d'Ocupació amb extinció de contractes a 36 treballadors/es.

2. Presentació d'un Expedient de Regulació d'Ocupació de suspensió temporal de 10 dies hàbils al mes fins al 31 de desembre de 2012, que afecta a 294 contractes de treball.

3. Dins el mateix expedient de suspensió temporal, l'empresa al pla d'acompanyament social, adopta la cancel·lació del pagament dels endarreriments pendents de l'any 2011 i congelació salarial per als anys 2012 i 2013.

4. Així mateix, se'ns comunica que a causa de la situació de tresoreria, la nòmina del mes de desembre es pagarà a primers de gener de 2012 i la paga extraordinària de Nadal, no està garantida el seu cobrament aquest mes, i l'empresa comunica que la farà efectiva durant el mes de gener. També el dia de lliure disposició de que fins ara disposem, ha de ser renunciat pels treballadors/es.

El Comitè va sol·licitar a l'empresa documentació de dades econòmiques i financeres per tal de tenir una informació detallada de l'actual situació de l'empresa.

S'ha fixat un calendari de reunions i negociació per als propers dies 23, 27,29 de desembre de 2011.

La totalitat del Comitè rebutja les mesures presentades i entén que aquestes mesures no són necessàries, ja que durant el 2011 s'han complert els objectius previstos pel que fa a producció, i fins i tot, augmentant la cartera de clients en el mercat internacional. L'històric de l'empresa ens demostra que sempre hi ha una baixada de producció en aquestes dates.

Us mantindrem informats.

TELEFONS DE CONTACTE:

RICARDO MERINO: 671 411 280 (C.G.T.)

JUAN MIGUEL SANCHEZ: 665 274 690 (U.G.T.)

Attached documents

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció