CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Vaga Indefinida a la DGT de Barcelona: aturades de 2 hores des del 25 de juny

Dilluns, 24 juny, 2013

Els treballadors de la DGT de Barcelona i Sabadell, després d'un procés assembleari de diversos mesos, hem decidit convocar aturades indefinides de dues hores des de dimarts 25 de juny. La convocatòria està impulsada per les seccions sindicals provincials de CGT-CAT, CCOO i UGT.

Des de CGT-CAT ens hagués agradat que la mobilització tingués un caràcter estatal. Desgraciadament ha estat impossible per la negativa de les direccions estatals dels tres sindicats presents en la taula delegada (CCOO, UGT i CSIF) a fer un front sindical que planti cara de manera contundent a la política d'imposició de la DGT. De res han servit els requeriments que els hem fet des de CGT-CAT o les més de 600 signatures de treballadors de la DGT demanant unitat per a lluitar. Aquests sindicats, a pesar de la històrica reculada en les nostres condicions de treball, encara consideren que no ha arribat l'hora de mobilitzar-se.

Aquesta és la nostra plataforma reivindicativa:

PLATAFORMA REIVINDICATIVA DE L'ASSEMBLEA DE TREBALLADORS DE LA DGT DE BARCELONA I SABADELL (aprovada el 21 i 22 de maig)

Els treballadors de la Prefectura de Tràfic de Barcelona i Sabadell mostrem el nostre absolut rebuig a la degradació de les nostres condicions de treball. Entenem que aquesta situació només pot millorar implantant una política de Recursos Humans a Barcelona i Sabadell que afavoreixi a l'empleat, no aplicant sistemàticament sempre la cara més restrictiva de la normativa.

Per aquest motiu exigim:

1) Recuperació de l'incentiu per presència efectiva que permeti la realització d'una jornada setmanal de 35 hores.

2) Recuperació de la jornada d'estiu en les condicions en les quals es venia realitzant fins a l'entrada en vigor del present calendari.

3) Personal examinador: reconeixement del dret a la conciliació. Reducció del nombre de proves. Segona pausa al migdia. Realització d'un estudi previ seriós per a adequar el nombre de proves.

4) Recuperació dels dies de vacances i assumptes particulars.

5) Reclassificació de tots els llocs d'operador d'informació al nivell 17.

6) Jornada de 7 a 18 hores. Presència obligada de 9 a 14 hores. Jornada de tarda (dijous) de 15 a 17:30 hores.

7) Separació de l'horari de tarda respecte al general. Per als treballadors amb jornada de matí, atenció al públic entre les 9.00 i les 14.00 hores, igual que en les oficines sense horari continuat. Reconeixement de la conciliació de la vida laboral i familiar.

8) Conversió dels habitatges habilitats en l'edifici de la Prefectura Provincial en “La Casa de l'Empleat de Tràfic”. En aquests habitatges podrien residir empleats de la DGT desplaçats des d'altres províncies i/o amb especials dificultats econòmiques.

9) Habilitar les dependències buides de la 4a planta i altres per a situar serveis socials per als empleats (guarderia, ludoteca…)

10) Justificació de IT sense baixa: trucada telefònica com més aviat millor.

11) Transparència en els concursos interns de prefectures i aplicació de barems estandarditzats.

12) Transparència en la mobilitat de negociats, publicitant les places, perquè el personal pugui decidir si vol o no canviar-se de lloc, aplicar voluntarietat i barems estandarditzats.

Secció Sindical CGT-DGT

>>> En document adjunt l'últim número del butlletí "Atasco" dedicat a la vaga


Attached documents