CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Vaga d’Autobusos de Barcelona: La Generalitat dicta serveis mínims abusius

Dijous, 20 desembre, 2007

La campanya mediàtica de l'Ajuntament de Barcelona i de la direcció de TMB ha donat els resultats que pretenien, la Generalitat ha dictat uns serveis mínims abusius.

A pesar d'això, a l'edifici s'estén el nerviosisme. La lliçó que els vam demostrar el passat 21 de novembre amb el 90% dels conductors/es secundant l'aturada té la culpa. El pols està tirat, i la direcció sap que el té perdut. Hi ha una gran unitat entre els companys i, a pesar de les diferències, l'objectiu dels dos dies de festa és comuna per al 100% dels que conduïm.

Està clar que Empresa i Ajuntament, amb esta barbaritat de mínims que ens han imposat, pretenen trencar la vaga i introduir el desànim, però no ho van a aconseguir.

El Comitè de Descansos ha complit els deures, l'Assemblea de novembre va marcar el camí i aquí hem arribat perquè l'empresa no ha acceptat entrar a negociar les nostres reivindicacions. No ens han deixat una altra sortida: ara toca mobilització i és el que farem.

Recordar que no necessitem “màrtirs”, ni canvis de cromos pel que caldrà acatar aquests mínims abusius “mentres puguem”. Tot el món que tingui mínims ha d'agafar el cartó i el cotxe, després ja veurem…

Hem de recordar que el nostre objectiu és pressionar a la Direcció perquè accepti entrar a negociar els dos dies de festa i en això s'han de concentrar tots els nostres esforços.

Ha passat un mes des de la nostra Assemblea i és lògic que després del “martelleig” de notícies malintencionades de l'empresa s'hagi generat dubtes entre la plantilla per això és important que, a més de fer l'aturada, tota la gent acudeixi a l'Assemblea, primer per a assabentar-se del que passa i segon per a expressar la seva opinió.

El divendres a les 12 estem convocats tots a una ASSEMBLEA GENERAL DE CONDUCTORS/ES a la que ja han anunciat el seu suport tots els sindicats menys el SIT oficialista, és allí on el Comitè de Descansos informarà de la situació i on entre tots els conductors/es decidirem que camí cal seguir, com fins ara que el Comitè de descansos es limita seguir els mandats de l'Assemblea i actua en conseqüència, destacar que en tot moment nostra intenció ha sigut negociar els vostres desitjos, però dos no s'entenen si una de les parts no vol i aquest és el cas amb la Direcció amb la seva negativa a donar-nos cap tipus de garanties i tancant-se en banda durant tots aquests dies.

Durant els dies de la vaga hem d'estar a primera hora del matí en la cotxera per a verificar que únicament surten els serveis que han de sortir. La gent a qui li hagi correspost un mínim haurà d'anar al carrer a treballar a l'hora que li toqui, fins que tingui una sortida d'un terminal després de les 9:30 moment en què anirà a retir. A la vesprada, el mateix, estar en la cotxera a les 16:00, esperar que surtin els mínims, i entrar a retir quan la sortida del terminal sigui posterior a les 20 hores.

Text extret del Bloc del Comitè de Descansos de Transports de Barcelona (TMB)|Bloc del Comitè de Descansos de TB

Mes informació d'organització i com actuar durant la vaga en el Bloc del Comitè de Descansos|Bloc del Comitè de Descansos de TB, en la Web de la Secció de CGT|Web de la Secció de CGT a Transports de Barcelona i també en el seu Bloc|Bloc de la Secció de CGT a Transports de Barcelona.


Nota de la redacció de la Web de la CGT de Catalunya:

Per a posar-se al dia sobre el tema, podeu llegir les notícies anteriors respecte d'això:


[(

Vaga als autobusos urbans de Barcelona

Decret de serveis mínims davant la vaga pels dies 21, 22, 23 i 24 de desembre i 2, 3 i 4 de gener

El Departament de Treball ha dictat l'ordre de serveis mínims per tal de garantir el servei essencial de transport que presta Transports de Barcelona davant de la convocatòria de vaga feta pels sindicats Confederació General del Treball (CGT) i Associació de Conductors de Transports Urbans de Barcelona (ACTUB) pels dies 21, 22, 23 i 24 de desembre i 2, 3 i 4 de gener entre les 0 i les 24 hores.

Els serveis mínims establerts són: 

Divendres 21 de desembre:

  • Franja horària de 6.30 a 9.30h: 50% del servei.
  • Franja horària de 17 a 20h: 60% del servei.

Dissabte 22 i diumenge 23 de desembre:

  • Franja horària d'11 a 13.30h: 50% del servei.
  • Franja horària de 17 a 20h: 50% del servei. 

24 de desembre, 2, 3 i 4 de gener:

  • Franja horària de 6.30 a 9.30h: 50% del servei.
  • Franja horària de 17 a 20h: 50% del servei.

Per a tots els dies de vaga, durant la resta d'hores no cobertes per les franges horàries de les hores punta, es mantindrà el 25% del servei per a les línies sense servei alternatiu (9, 11, 13, 21, 24, 63, 65, 92, 95, 109, 157 i 193), mirant de respectar una freqüència màxima entre cotxe i cotxe de 30 minuts.

Finalment, per a les línies de busos de barri s'estableix que cobreixi el servei un vehicle per a cadascuna de les línies de barri durant les franges horàries de les hores punta.

També s'haurà de mantenir el servei indispensable per donar la infraestructura necessària per al funcionament dels serveis mínims establerts.

- Web de la Generalitat de Catalunya - Dimecres, 19 de desembre de 2007 - 12:00h

-  TMB (Transports Metropolitans de Barcelona)

)]


[(Treball estableix uns serveis mínims del 50% del servei d'autobusos de TMB en hores punta durant la vaga de conductors

El 9 nou / Barcelona|El 9 nou .- Davant la vaga dels conductors dels autobusos de Barcelona i l'àrea metropolitana convocada pels sindicats CGT i ACTUB per als dies 21, 22, 23 i 24 de desembre i 2, 3, i 4 de gener, el Departament de Treball ha establert uns serveis mínims del 50% del servei a primera hora del matí i durant la tarda dels dies laborables. L'excepció serà la tarda del divendres 21 de desembre que, coincidint amb la mobilitat habitual d'un dia laborable, amb el període lectiu de les escoles i amb l'activitat comercial extraordinària que hi haurà coincidint amb el Nadal, els serveis mínims hauran de ser de fins el 60%. Els serveis mínims també seran del 50% del servei en les franges d'última hora del matí i migdia i la tarda durant els dies de vaga que coincideixen amb el cap de setmana, aquests són el dissabte 22 i el diumenge 23 de desembre.

Esther Romagosa / Intra-ACN / 19/12/2007 / 13:36h.)]


[(

Treball estableix uns serveis mínims del 50% del servei d'autobusos de TMB en hores punta durant la vaga de conductors

Davant la vaga dels conductors dels autobusos de Barcelona i l'àrea metropolitana convocada pels sindicats CGT i ACTUB per als dies 21, 22, 23 i 24 de desembre i 2, 3, i 4 de gener, el Departament de Treball ha establert uns serveis mínims del 50% del servei a primera hora del matí i durant la tarda dels dies laborables

Avui - 19.12.2007 - 14:00 hs - ACN / Esther Romagosa -
Barcelona .- Davant la vaga dels conductors dels autobusos de Barcelona i l'àrea metropolitana convocada pels sindicats CGT i ACTUB per als dies 21, 22, 23 i 24 de desembre i 2, 3, i 4 de gener, el Departament de Treball ha establert uns serveis mínims del 50% del servei a primera hora del matí i durant la tarda dels dies laborables.

L'excepció serà la tarda del divendres 21 de desembre que, coincidint amb la mobilitat habitual d'un dia laborable, amb el període lectiu de les escoles i amb l'activitat comercial extraordinària que hi haurà coincidint amb el Nadal, els serveis mínims hauran de ser de fins el 60%.

Els serveis mínims també seran del 50% del servei en les franges d'última hora del matí i migdia i la tarda durant els dies de vaga que coincideixen amb el cap de setmana, aquests són el dissabte 22 i el diumenge 23 de desembre.

)]


[(

La Generalitat fixa en un 50% els serveis mínims pels 7 dies de vaga d'autobusos en horari comercial

TMB considera les aturades "injustificades" i assegura que el marge de negociació amb els sindicats convocants és "nul"

BARCELONA, 19/12/2007 16:42 (EUROPA PRESS)

La conselleria de Treball ha fixat avui en un 50% els serveis mínims pels set dies de vaga a la secció d'autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) en l'horari d'obertura dels comerços. Les centrals sindicals CGT i l'Associació de Conductors del Transport Urbà de Barcelona (ACTUB) han convocat vaga total del 21 al 24 de desembre i del 2 al 4 de gener.

El 21 de desembre, els serveis mínims garantits seran del 50% entre les 06.30 i les 09.30 hores, i del 60% de les 17.00 a les 20.00 hores. El 24 de desembre i del 2 al 4 de gener, es garanteix el 50% del servei de 06.30 a 09.30 hores i de 17.00 a 20.00.

Pel que fa al cap de setmana que hi ha vaga, el del 22 i 23 de desembre, els serveis mínims dictats per Treball garanteixen el 50% del servei d'11.00 a 13.30 hores i de 17.00 a 20.00.

A la resta de franges horàries, els serveis mínims garantitzen el 25% del servei en aquelles línies que enllacen el centre de la ciutat amb els barris perifèrics sense cap transport alternatiu. Es tracta de les línies 9, 11, 13, 21, 24, 63, 65, 92, 109, 157 i 193. En aquests casos, es garanteix una freqüència màxima de 30 minuts entre els diferents serveis.

En el cas dels 'busos de barri', els serveis mínims garanteixen una freqüència mínima d'un autobús cada 60 minuts durant les hores punta.

VAGA "INJUSTIFICADA"

En roda de premsa, el vicepresident de TMB, Dídac Pestaña, ha considerat que, per l'operador públic, "la vaga és del tot injustificada". "Pensem que els sindicats --convocants-- no estan jugant net, perquè amaguen el veritable motiu de la vaga, que és trencar el conveni col·lectiu i les regles de joc de manera unilateral".

"No diuen la veritat a la ciutadania sobre les seves condicions laborals actuals, i volen utilitzar els ciutadans com a element de pressió per aconseguir unes reivindicacions fora de lloc", ha afegit Pestaña, que ha dit que el marge de negociació amb CGT i ACTUB és "nul" i que l'empresa es mantindrà en la seva posició.

Ha assegurat que, oficialment, CGT i ACTUB diuen que convoquen la vaga apel·lant un Reial decret que garanteix "l'aplicació d'una nova normativa europea" que estableix que els conductors han de fer 30 minuts de pausa si la seva jornada laboral diària excedeix les sis hores i que en cap cas poden conduir més de 48 hores a la setmana.

)]


[(

Executiu català fixa en un 50% els serveis mínims en horari comercial per a la vaga de busos de TMB

•  L'empresa considera que l'aturada és "injustificada" i que els sindicats "no juguen net"

El Periódico de Catalunya - 19/12/2007 17:38 h -
AGÈNCIES
BARCELONA

La Conselleria de Treball ha fixat en un 50% els serveis mínims per als set dies de vaga dels autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) en l'horari d'obertura dels comerços. La CGT i l'Associació de Conductors del Transport Urbà de Barcelona (ACTUB) han convocat vaga del 21 al 24 de desembre i del 2 al 4 de gener.

El 21 de desembre, els serveis mínims seran del 50% entre les 6.30 i les 9.30 hores, i del 60% de les 17.00 a les 20.00 hores. El 24 de desembre i del 2 al 4 de gener, es garanteix el 50% del servei de 6.30 a 9.30 hores i de 17.00 a 20.00 hores. El cap de setmana del 22 i 23 de desembre, es cobrirà el 50% del servei d'11.00 a 13.30 hores i de 17.00 a 20.00.

En la resta de franges horàries, els serveis mínims garanteixen el 25% del servei en aquelles línies que enllacen el centre de la ciutat amb els barris perifèrics sense cap transport alternatiu. Es tracta de les línies 9, 11, 13, 21, 24, 63, 65, 92, 109, 157 i 193. En aquests casos, es garanteix una freqüència màxima de 30 minuts entre els diferents serveis.

Anul·lació del Bus Turístic

En el cas dels busos de barri, els serveis mínims garanteixen una freqüència mínima d'un autobús cada 60 minuts durant les hores punta. Les tres línies de Bus Turístic seran suprimides durant els dies de les aturades, i el personal que cobreix aquests serveis i que no secundi la vaga es destinarà a la resta de línies.

El vicepresident de TMB, Dídac Pestaña, considera que "la vaga és del tot injustificada". Segons Pestaña, els sindicats convocants "no estan jugant net" i "volen utilitzar els ciutadans com a element de pressió per aconseguir unes reivindicacions fora de lloc".

L'empresa considera que, encara que el motiu argumentat per CGT i ACTUB per a la convocatòria de la vaga és l'aplicació d'un reial decret sobre el temps de treball dels conductors, en realitat "el motiu ocult" és aconseguir 12 dies més de descans en cap de setmana i més diners.

L'empresa manté les seves posicions

TMB està "tancada" a negociar més festius en cap de setmana per als conductors d'autobusos, encara que sí que està disposada a abordar amb el comitè d'empresa, en el marc del pròxim conveni col·lectiu, la implantació de l'esmentat reial decret.

CGT i ACTUB han reclamat avui l'aplicació del reial decret i aconseguir dos dies de descans setmanals, unes reivindicacions que ja els van portar a convocar una aturada de cinc hores el dia 21 de novembre, que va ser seguida majoritàriament pels conductors d'autobús de Barcelona.

La vaga té el suport de 13 dels 27 representants del comitè d'empresa. Són els set representants de la CGT, cinc del corporatiu ACTUB, i un d'un altre sindicat corporatiu, el SIT. SIT, juntament amb UGT i CCOO, són majoritaris en el comitè d'empresa, i van rubricar el conveni col·lectiu vigent, que rebutgen CGT i ACTUB.

)]