CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Territori: Osona

1 de maig

Convocatòries de la CGT a Catalunya pel 1r de Maig

No creiem en promeses, sinó en lluites

On és la cacarejada derogació de la Reforma Laboral del govern més d’esquerres de la història mundial? On és la protecció de la sanitat pública i les internalitzacions amb que s’omplen la boca diversos governs de la Generalitat? No esperem cap avenç que no sigui obtingut per la nostra ferma pressió com a classe treballadora.

Llegir més »

A cap espai de la vida. Manifest 25N

Un any més, ens trobem davant del Dia Internacional Contra les Violències Masclistes. Un any més, alcem la veu contra qualsevol mena d’agressió a les dones pel sol fet de ser-ho. Un any més, ens rebel•lem davant les violències que travessen tots els àmbits de les nostres vides. Aquest 2020 han estat assassinades 81 dones que, comptabilitzades des de l’any 2010, sumen ja 1094 i, encara, no ho diuen pel seu nom: Terrorisme Masclista.

Llegir més »
dwzbyssx4aaofvy.jpg
agenda

Concentració el 16 de gener a l’empresa Array de Folgueroles per a exigir la readmissió de dues treballadores

Concentració el dimecres 16 de gener a les 11h davant la fàbrica que té l’empresa Array al polígon industrial de Folgueroles (Osona), en solidaritat amb dues companyes acomiadades per no voler treballar a 35º de temperatura.

Han acomiadat a l’Ester i l’Emilia per reclamar unes condicions laborals dignes.

És molt necessari donar suport a la CGT d’Osona i mostrar la solidaritat de l’organització amb les treballadores.

Llegir més »
comunicat_cgt_osona.jpg
Energia, Mineria, Químiques i Afins

CGT d’Osona denuncia l’acomiadament de dues treballadores de l’empresa Array de Folgueroles per queixar-se per les altes temperatures

La CGT d’Osona denuncia l’acomiadament de dues treballadores de l’empresa Array de Folgueroles per queixar-se per les altes temperatures amb les quals treballaven. Durant el mes de juny s’han superat els 30 °C, arribant als 38 °C en alguns moments.

La fàbrica es dedica a la injecció de plàstics i es va acomiadar a dues empleades que es disposaven a fer l’entrega d’un llistat de temperatures i d’un requeriment per tal que els Serveis de Prevenció valoressin i adoptessin les mesures necessàries per tal de corregir la situació. L’empresa ha justificat l’acomiadament com un acomiadament disciplinari per baix rendiment.

Llegir més »

Maig d’Anarquia i Ecologia

Aquest mes de maig el sindicat CGT d’Osona organitza un cicle de xerrades sota el títol: “Maig d’Anarquia i Ecologia“.

Durant tres setmanes reflexionarem sobre l’ecologia social, política, ambiental, etc.

Iniciant la primera setmana (del 10 al 12 de maig) des d’una perspectiva histórica: E. Reclús, el naturisme llibertari dels anys 20 i 30 del segle passat.

Llegir més »

Sessió de formació el 25 de març a Vic sobre senyes d’identitat i funcionament orgànic de la CGT i acció sindical a l’empresa

La formació també és una eina de lluita de l’anarcosindicalisme. El proper dissabte 25 de març, organitzada conjuntament per la CGT d’Osona i la CGT de Catalunya, es realitzarà a Vic una nova sessió de formació per afiliats i afiliades a les 9.30h al Centre Cívic Can Pau Raba (Raval Cortines 24). S’hi abordaran els següents temes:

– Senyes d’identitat i funcionament orgànic de la CGT

– Acció sindical a l’empresa

L’activitat està oberta a qualsevol afiliat/da de l’organització. A fi de garantir aforament, cal prèviament inscriure’s

Llegir més »

Xerrada sobre urbanisme anarquista el 17 de març a Vic

Xerrada sobre l’urbanisme anarquista, d’Elisée Reclus (1885) a Giancarlo de Carlo (2003)

a càrrec d’Eduard Masjuan, membre del GRATS (Grup de Recerca en Aigua, Territori i Sostenibilitat)

Divendres 17 de març a les 19h a l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic (Rambla Sant Domenec 24).

Llegir més »

Jornades Llibertàries de CGT Osona el 3, 4 i 5 de juny

JORNADES LLIBERTÀRIES OSONA 2016

Més enllà dels estats, del capital i dels parlaments, més enllà de les jerarquies i la dominació… hi han possibilitats socials poc explorades i poc conegudes, posades en pràctica ahir i avui, per persones que han experimentat i experimenten amb les vivències comuns, espais autogestionatsde vida.

Llegir més »

Crònica de CGT-Osona de la vaga a l’empresa Esfosa

CRONICA D’UNA VAGA A LA COMARCA D’OSONA

La situació de les treballadores i treballadors del sector porcí a la comarca d’Osona esta marcada pel caciquisme de l’empresariat osonenc. Emparant-se en el (suposat) potencial econòmic i de desenvolupament (insostenible) d’un sector agroalimentari centrat en el porc, diversos escorxadors, controlats per les famílies de tota la vida de la comarca, exploten als treballadors/es com si el segle XIX encara fos vigent.

Contractes fixes, temporals i falsos autònoms de falses cooperatives suporten jornades de treball de fins 10-11 hores, amb unes condicions infrahumanes per uns sous que en contades ocasions arriben als 900 euros.

Situats els escorxadors als polígons industrials, els treballadors/es han de suportar en el trajecte a la feina totes les inclemències climatològiques possibles per, després d’hores de feina dura, tornar-les a patir de tornada a casa. Hem de tenir present que la immensa majoria són treballadors/es immigrants, sense recursos per poder tenir un cotxe ni que sigui de tercera mà. Les bicicletes aparcades a l’entrada dels escorxadors és una imatge típica en aquesta comarca.

Llegir més »

CGT Justícia BCN: “sorpreses” pel funcionament poc democràtic de l’òrgan de representació dels treballadors: la Junta de Personal de Barcelona

“Sorpreses” pel funcionament poc democràtic de l’òrgan de representació dels treballadors: la Junta de Personal de Barcelona

El passat 18 de juny les treballadores i treballadors votem per elegir els delegats sindicals que ens han de representar durant els propers 4 anys. Gràcies al vot de molts de vosaltres, la secció sindical CGT-Justícia-BCN va obtenir dues delegades que formen part de la Junta de Personal, òrgan de representació dels treballadors. A la CGT-Justícia-BCN respectem la llibertat de cadascú d’afiliar o simpatitzar amb un sindicat, amb un altre o amb cap.

Aquest respecte ens obliga a fer públiques les informacions que tenim sobre les decisions que prenen els seus delegats electes, incloent-nos a nosaltres. Tenim clar que l’acció sindical ha d’estar dirigida cap als responsables de les administracions que ens imposen les condicions de treball, però els que ens representen també han de ser objecte de control per part dels seus representats, el conjunt de treballadores i treballadors. Al cap ia la fi, som i hi són perquè ens heu triat per a això. La transparència ha de formar part de tota activitat sindical i aquest és un dels nostres objectius. Nosaltres et vam informar, les conclusions les saquestu …

Llegir més »

Manifestació el 30 d’abril a Vic amb motiu del 1r de Maig

Recuperem la consciència de classe

1r de Maig en lluita

Som classe treballadora

– Dimarts 28 d’abril, 20h. a La Buixarda (Sant Antoni Maria Claret 3-5, Vic), debat “Moviment obrer i consciència de classe”.

– Dijous 30 d’abril, a les 19h. Manifestació amb sortida a la plaça de l’Estació de Vic.

Llegir més »

Presentació de la Guia d’autodefensa per a precàries a Vic el 20 de març

Presentació a Vic de la Guia d’autodefensa per a precàries editada per CGT Catalunya

DIA: DIVENDRES 20 DE MARÇ

HORA: 2O H.

LLOC: Carrer Sant Antoni Maria Claret, 3-5

MUNICIPI: VIC

ORGANITZA: CGT OSONA

COL.LABORA: Ateneu Popular La Buixarda

Comptarà amb la presència de:

– Josep Garcia (Secretaria de Formació de CGT Catalunya)

– Moisès Rial (Secretaria de Comunicació de CGT Catalunya)

Més informació:

Guia d´autodefensa laboral per a precàries

Petita Guia d´Autodefensa laboral per a precàries de CGT Catalunya from CGT Catalunya

TWITTER CGT OSONA

WEB CGT OSONA

Llegir més »

L’experiència pedagògica llibertària s’obre camí a Osona

L’experiència pedagògica llibertària s’obre camí a Osona

Al llarg de 10 dies diverses activitats han permès veure l’escletxa que obren sistemes educatius alternatius al capitalisme

Gairebé 150 persones van assistir entre el 5 i el 14 de febrer al cicle de xerrades organitzades pel Sindicat d’Oficis Varis d’Osona que, amb el nom “Jornades de Pedagogia Llibertària”, presentava alternatives a l’educació del sistema capitalista. Les jornades van arrencar amb l’exposició d’Emilio Cortavitarte sobre el què va significar l’experiència educativa del CENU a la Catalunya Revolucionaria (1936-1939), van seguir amb una altra xerrada a càrrec de Pere Lirón sobre “Neoliberalisme i educació” i van concloure amb la presentació de l’actual escola autogestionada de Mérida “Paideia”, d’ideologia declaradament anarquista. A part de les xarrades, també es va realitzar un taller d’educació per part del col•lectiu “Josefa Martín Luengo”, que va permetre conèixer de primera mà el projecte d’escola autogestionada que aquests desenvolupen a Barcelona.

Més enllà de les exposicions ja planificades, el debat que s’originà va ser molt ric i es va nodrir de l’experiència d’escoles lliures de la pròpia comarca d’Osona, que en boca de mestres i pares van explicar els seus projectes al marge del Estat i del sistema educatiu oficial. També van crear-se debats sobre les polítiques educatives actuals, tant de l’estat espanyol com de la Generalitat catalana, i la submissió d’aquestes al dictat del liberalisme. Tot això amb l’exposició que la CGT disposa sobre el desenvolupament històric de la pedagogia llibertària, oberta al llarg dels 14 dies que van durar les jornades.

Llegir més »

La Diputació de Barcelona reparteix milers d’euros en subvencions a partits, dietes i càrrecs de confiança

La Diputació reparteix milers d’euros en subvencions a partits, dietes i càrrecs de confiança

La Diputació de Barcelona, tot i tenir l’objectiu de donar suport a les localitats de la província, s’ha convertit en una via per finançar directament o indirectament els partits polítics, sobretot CiU, el PSC i el PP. L’any passat, els partits van repartir-se 620.000 euros en subvencions. La despesa en càrrecs de confiança ha passat dels 2,5 milions de 2010 als 3,4 milions de 2013. Els diputats sense dedicació exclusiva cobren 1.640 euros de dieta per cada ple. Els que tenen dedicació exclusiva, 14 dels quals són alcaldes, suposen una despesa de 2,5 milions. El sou del president, Salvador Esteve, de CiU, és de 115.723 euros, més que un conseller del Govern.

Llegir més »

Presentació del llibre “El dogma de la no violència” a Vic, el 23 de novembre

Des de CGT Osona volem convidar-vos a la presentació del llibre “El dogma de la no violència” de Rolando d’Alessandro. L’acte tindrà lloc el 23 de novembre a la taverna social “La Nyàmera”, a la Rambla Sant Domènec 1 de Vic, a les 6 de la tarda.

“Un fantasma recorre Europa i part de la resta del món. Presència repetida a la finestra mediàtica, vagareja pel àmbits de la política institucional, planeja pels temples, surfeja per Internet, s’escola dins les escoles. L’anomenen no-violència i de fantasma en té moltes característiques: silueta desenfocada, origen incert, naturalesa equívoca….. Ocupa un lloc destacat en el bagatge d’adjectius que acompanyen qualsevol iniciativa de protesta. Serveix com a targeta de visita de grups activistes, de reivindicacions, d’individus”.

Llegir més »
Cartell 30 d'abril Vic
Mobilitzacions laborals

Manifestació el 30 d’abril a Vic amb motiu de la jornada de lluita del 1r de Maig

CONVOCATORIA DE MANIFESTACIÓ EL DIMECRES 30 D’ABRIL DE 2014 A VIC

RECORDEM EL 1er DE MAIG, JORNADA DE LLUITA DE LA CLASSE TREBALLADORA

Manifestació dimecres 30 d’abril, 19h a la Rambla Davallades (davant placa commemorativa Bac de Roda)

Celebrem aquest 1r de maig amb la proclama de banquers, empresaris i polítics de que “la crisi ha arribat a la fi, que la llum s’albira a l’horitzó, que moltes gràcies per tot i aquí us quedeu, treballadores i treballadors, amb la misèria i pobresa necessàries per els nostres beneficis”.

La reforma laboral, la reforma de les pensions, les (re)tallades dels servies públics i socials han deixat malferides les classes populars, que sempre hem sabut que aquests anys no eren de “crisi” sinó d’ofensiva del capital per aconseguir més prebendes i la submissió de les persones.

Llegir més »

Cicle de Xerrades de CGT Catalunya sobre el futur immediat de les pensions a Vic (10D), Tàrrega (11D) i Barcelona (12D)

LES PENSIONS DEL FUTUR INMEDIAT

Ronda de xerrades organitzada per CGT Catalunya, a càrrec de Desiderio Martín (Gabinet d’Estudis Confederal)

VIC
Dimarts 10 desembre a les 18:30h
Centre Cívic Can Pau Raba, C/Raval Cortines 24

TÀRREGA
Dimecres 11 desembre a les 19:00h
Biblioteca Comarcal, Pça. Sant Antoni 3

BARCELONA
Dijous 12 desembre a les 16:30
Sala Costa i Font (CGT), Via Laietana 18 9ª planta

Barcelona:

Xerrada debat sobre la reforma de les pensions 12 desembre 2013 a bcn from CGT Catalunya

Tàrrega:

Vic:

Attached documents

Cartell tres xerrades

Cartell Tàrrega

Cartell Vic

Cartell Barcelona

Llegir més »

Xerrada “anarquisme i alliberament nacional” divendres 15 de novembre, a Vic

XERRADA: ANARQUISME I ALLIBERAMENT NACIONAL

DIA: DIVENDRES 15 DE NOVEMBRE

HORA: 20 HORES

LLOC: CENTRE CIVIC PAU RABA DE VIC (C/Raval cortinas, 22)

ORGANITZA: CGT OSONA

El Sindicat d’Oficis Varis d’0sona de la CGT organitza el proper divendres 15 de novembre a les 20.00 la xerrada “Anarquisme i alliberament nacional” La xerrada anirà a càrrec del col·lectiu anarcoindepentista Negres Tempestes.

Llegir més »

CGT Osona amb la marxa per l’educació pública i laica

El 27 d’agost a les 16.00 es posava en moviment la marxa per l’educació pública, en contra de la LEC i de la LOMCE. Una marxa des de Ribes de Freser a Barcelona, del 24 al 31 d’agost, per una educació sense retallades, en català, inclusiva, democràtica, laica i per al poble. #EducacioEnMarxaLa 4ª etapa enllaçava les poblacions osonenques de Vic i Hostalets de Balenyà. En aquest tram van participar més de 100 persones, entre elles membres del sindicat que van donar suport a aquesta iniciativa.

Llegir més »