CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Ámbit: Acció Social

Acció Social

No hi ha dret! Els serveis públics són del poble. Amb ells no s’hi juga!

 

En situacions d’excepcionalitat i emergència econòmica, social i sanitària com la que estem vivint actualment, sempre existeixen voltors que apareixen per intentar aconseguir el seus plans i aprofitar se’n de la situació.

En aquest sentit des de CGT Lleida, volem denunciar les polítiques caciquistes que practica l’Ajuntament d’Àger. Concretament volem assenyalar el grup municipal Junts per Àger, que és el partit governant, respecte la seva voluntat d’externalitzar/privatitzar el Servei Públic “Residència Municipal d’Avis de la Vall d’Àger” amb la creació d’una empresa Societat Limitada. El despropòsit d’aquesta intenció, segons han comunicat a les treballadores, es vol fer efectiva entre el gener i febrer de 2021. Sol cal veure quina ha estat la gestió privada d’una residència municipal a la població de Tremp durant la Covid per entendre el perill que representa posar en mans privades la gestió de serveis públics essencials com són l’atenció a personal vulnerable com els avis i àvies. Quan els interessos econòmics passen per sobre del drets de les persones ens podem trobar en situacions deshumanitzadores com la ja coneguda al Pallars.

Llegir més »
Acció Social

SI TE DICEN QUE CAÍ EN ROJAVA. Documental

Voluntaris internacionals contra l’Estat Islàmic

A partir de 2015, milers de voluntaris occidentals van viatjar a Rojava i Sinyar (a Síria i l’Iraq) per a combatre a l’Estat Islàmic del costat de les milícies kurdes YPG e YBS. I entre ells, un centenar llarg d’espanyols. Aquell escenari va reunir sovint en les mateixes files a anarquistes, comunistes, croats i militants de la Alt-*Right. El que la Guerra Civil i la ideologia va separar, ho va unir el Daesh.

Llegir més »
Acció Social

De la Selva Lacandona a la CGT Catalunya

Enllaç Zapatista

L’1 de gener de 1994, a Chiapas (Mèxic), es va produir l’aixecament zapatista a el crit de Ja n’hi ha prou !. Aquest dia entrava en vigor el TLC (Tratado de Libre Comercio de America) i no era per casualitat l’elecció de la data: a dia d’avui el EZLN i els zapatistes continuen batallant en el que denominen “quarta guerra mundial” contra les transnacionals i les males polítiques de creixement destructiu.

Llegir més »
Acció Social

Concentració 5 de desembre. Delegació del Govern. Comunicació MareaPensionista Catalunya

El passat dia 23 de novembre vam començar la primera d’una sèrie de concentracions que continuarem realitzant com a resposta a les recomanacions de la Comissió del Pacte de Toledo, aprovades per la majoria dels participants.

Així, el pròxim dia 5 de desembre, estarem davant la Delegació del Govern manifestant la nostra oposició, ja que no han tingut en compte la majoria de les nostres propostes, totes elles essencials per a treballadors i pensionistes.

Llegir més »
Acció Social

El moment ha arribat: Llibertat per Abdullah Öcalan!

La lluita al Kurdistan ha donat noves esperances als moviments socials de tot el món. El moviment kurd basat en la democràcia radical, l’alliberament de la dona i la consciència ecològica, han demostrat que hi ha una altra forma d’organització dels pobles al marge dels Estats Nació i la dictadura del Capital. Prova d’això és la Revolució de la regió kurda de Rojava en 2012. La revolució de les dones i la autoadministración de la societat, s’ha convertit ara en una alternativa real per a moviments revolucionaris i d’emancipació social a nivell internacional. Aquest moviment kurd és conegut com a confederalisme democràtic, del qual és impulsor Abdullah Öcalan, líder del moviment kurd.

Llegir més »
Acció Social

Davant el tancament de la línia del Jaume Balmes: Organitzem una resposta col·lectiva i contundent

Ja hi tornem a ser amb les polítiques retalladores del Departament d’Ensenyament. Tot i estar en situació d’excepcionalitat, amb una necessitat urgent de baixar ràtios per esponjar aules i permetre reduir riscos i sobretot com una oportunitat per potenciar la qualitat educativa d’aquest país, la decisió del Departament passa per suprimir una línia de P3 de l’escola Jaume Balmes de Cervera. Això tothom sap que és l’inici d’una nova estocada de mort contra l’escola pública.

Llegir més »
Acció Social

Ruesta

Ruesta es troba a la província de Saragossa, a les portes del Pirineu d’Osca i Navarrès, a la comarca de les Altas Cinco Villas. Ruesta va ser abandonada el 1959, ja que la construcció de l’embassament va suposar la inundació de les terres de cultiu, mitjà de vida dels seus habitants.

Llegir més »
Xerrada Chiapas
Acció Social

Xerrada el 24 de maig a Barcelona: Chiapas, una revolució en marxa

Chiapas: una revolució en marxa

Xerrada-debat el divendres 24 de maig, a les 19h als locals de la CGT a Barcelona, Via Laietana 18, 9è, a la sala Josep Costa i Font, a càrrec de Javi, de l’Equip de Treball sobre Mèxic de la Secretaria de Relacions Internacionals de la CGT.

A les 21.30h sopar mexicà al bar de la CGT, tiquet 6€ (venda anticipada al sindibar).

Llegir més »
cartell_xavier_rius_cgt_vendrell.jpg
Acció Social

Xerrada “Immigració, xenofòbia i ultradreta”, el 24 de maig a El Vendrell

El periodista Xavier Rius vindrà al Vendrell el divendres 24 de maig a parlar sobre “Immigració, xenofòbia i ultradreta”

La coordinadora convocant de la manifestació contra el feixisme i el racisme del 29 de juny al Vendrell, #29JContraelFeixisme, a la qual està adherida d´entre altres la CGT Baix Penedès i la CGT Catalunya, ha organitzat un col·loqui divendres vinent a la Sala d’Actes Sindical (Carrer Nord 11-13) del Vendrell, en el que participarà el periodista i autor del llibre “Xenofòbia a Catalunya” Xavier RiusSant.

Llegir més »
Acció Social

Concentració a Girona en solidaritat amb les detingudes sota la Llei antiterrorista , el 23 de maig

Concentració a Girona en solidaritat amb les detingudes sota la Llei antiterrorista

Dijous 23 de maig a les 19h a la Subdelegació del Govern a Girona.

Dimecres 15 de maig han estat detingudes 5 persones pels Mossos d’esquadra. A totes 5 se’ls ha aplicat la Llei antiterrorista, per expresar les seves opinions polìtiques a internet en diferents perfils de facebook. Actualment estan en presó preventiva sense fiança dictaminada pel jutge Santiago Pedraz de l’Audiencia Naciona (Madrid).

Aquesta operació policial ha tingut un gran impacte mediàtic, a través de diferents mitjans d’informació que han carregat contra el moviment anarquista.

Llegir més »
Acció Sindical

CGT Ensenyament: crida urgent en solidaritat amb el professorat a Grècia

Des de CGT fem una crida a solidaritat amb el professorat de secundària grec. Adjuntem demanda des de Grècia.

Grècia: Militaritzada la vaga de professors de secundària de divendres 17 de maig

El govern grec ha il·legalitzat de la vaga de professors/es de secundària convocada per divendres, coincidint amb els exàmens de selectivitat. El sindicat únic de profes, OLME, ha convocat la vaga contra la prolongació de dues hores de jornada a la setmana i el trasllat forçat de 4.000 companys a zones remotes del país per cobrir vacants, dues mesures que permetran acomiadar 10.000 profes interins. La mesura se suma als 15.000 acomiadaments de treballadors públics fixes anunciada pel govern en el marc dels acordsamb la troika.

Llegir més »
Acció Social

Conferència sobre “Què és la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) i com lluita”, l´11 de maig a Berga

DIA: 11 DE MAIG 2013

HORA: 17.30 H

LLOC: CASAL DE LA GENT GRAN A BERGA

El proper dissabte 11 de maig a les 17.30 h al Casal de la
Gent Gran de Berga (pl. Sant Joan s/n) es durà a terme una conferència
sobre “Què és la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i el Capitalisme
(PAHC) i com lluita” a càrrec de membres de la PAHC de Manresa.

Llegir més »
Discapacitat

El govern espanyol retalla amb nocturnitat els ajuts a la dependència

El govern espanyol retalla amb nocturnitat els ajuts a la dependència

Redueix els serveix 1.108 milions, i costaran un 5% més als usuaris

El govern espanyol reduirà 1.108 milions d’euros les ajudes al Sistema d’Atenció a la Dependència, segons el document Programa Nacional de Reformes 2013 (pdf), que ahir dimarts va enviar a la Unió Europea i va publicar a la seva web. Segons aquest document, els usuaris del pla de la dependència hauran d’aportar un 5% més per rebre els serveis. Argumenta que es tracta d’una profunda reforma per ‘racionalitzar i modernitzar els serveis prestats, garantint la sostenibilitat’.

Llegir més »
Sector Social CGT Catalunya

Suprimir els serveis socials dels ajuntaments deixarà sense protecció a 200.000 persones

Un total de nou organitzacions de treballadors, empreses, sindicats, científics i usuaris s’han unit per exigir al Govern que mantingui la competència dels serveis socials que actualment ostenten els ajuntaments ja que, segons afirmen, si es priva les entitats locals d’aquesta responsabilitat, 200.000 persones es quedaran sense assistència i finsa 65.000 perdran la feina.

Llegir més »
Acció Social

Retorna a les seves activitats l’Ateneu 19 de Juliol de la CGT de Girona

Retorna a les seves activitats l’Ateneu 19 de Juliol de la CGT de Girona.

L’Ateneu 19J és un espai virtual que engloba un projecte de formació, agitació i activisme cultural que neix i forma part de la FI de la CGT – Girona.

L’Ateneu 19 de Juliol de la CGT, compromès amb els principis llibertaris i amb els de l’Educació Popular, desenvolupa la seva tasca fonamentalment als locals de la CGT a Girona. Emprèn les seves activitats al febrer de 2011 programant al menys una sessió per mes durant el seus primers dos cursos. Així doncs i després d’un petit parèntesi, el dissabte 27 d’abril de les 10’30h a les 12’30h als locals de la CGT de Girona: Av. Sant Narcís nº28, entresol 2a. l’Ateneu 19J reprèn el seu camí amb la inauguració del que serà el seu 3er. curs.

Ho farà amb una sessió dedicada a la Repressió.

Llegir més »
Acció Social

Acte en memòria i desgreuge de les víctimes llançades a Fosses comunes del cementiri General de València fet el 21 d’abril

En el matí del 21 d’abril, el Fòrum per la Memòria del País Valencià va organitzar un emotiu i reivindicatiu acte malgrat els obstacles municipals per a recordar als milers de víctimes del règim franquista llençades a les fosses comunes del cementeri. La CGT va estar-hi present

DIA: DIUMENGE 21 D´ABRIL 2013

LLOC: PORTA PRINCIPAL DEL CEMENTIRI GENERAL DE VALÈNCIA

HORA: 12 HORES

Manifest

Veritat. Justícia. Reparació

Un any més som ací per a reivindicar la Veritat, la Justícia i la Reparació que, a 37 anys de mort el genocida Franco, segueix negant-se a les víctimes del extermini per aquesta “democràcia” producte del Pactes de la Transició. Pactes fets per la mateixa Falange Espanyola, l’Església Catòlica i la resta d’organitzacions franquistes, que comptà amb la complicitat del PSOE, PCE i els seus sindicats, CCOO i UGT. Aquesta transició fou extremadament beneficiosa i convenient per als franquistes, ja que blindà la seua impunitat, exhimint-los de pagar pels crims comesos, i consolidà els seus interessos econòmics i que a la resta només ens han portat corrupció, desgràcies i repressió.

Llegir més »
Acció Social

Concentració dilluns 15 d´abril, a Santa Coloma de Gramanet: El poble unit contra el feixisme

[Dilluns 15 d’abril, 19h] Concentració: El poble unit contra el feixisme

EL POBLE UNIT
CONTRA EL FEIXISME

DILLUNS 15 D’ABRIL DE 2013
CONCENTRACIÓ 19.00h
PLAÇA DE LA VILA – SANTA COLOMA DE GRAMENET

Si formeu part d’algun col·lectiu, organització o entitat i voleu donar suport a la convocatòria, podeu fer-lo arribar a contacte@nullgentdegramenet.cat

Llegir més »
Cartell
Acció Social

Presentació del llibre Grups Autònoms, dijous 11 d’abril al local de la CGT a Barcelona

LLOC: CGT, Via Laietana 18, 9a. Sala Costa i Font

DIA: Dijous, 11 d’abril

HORA: a les 19.30h

GRUPS AUTÒNOMS. Una crònica armada de la Transacció democràtica:

El setembre de 1973 era desarticulat el MIL però aquella ràtzia no va acabar amb el moviment autònom armat sinó que el va reforçar. Les accions per intentar evitar l’execució de Puig Antich, primer, i les que es van dur a terme per expressar la ràbia un cop realitzada aquesta, es van estendre com una taca d’oli. En poc temps es va passar de lluitar contra una dictadura feixista a fer-ho contra una democràcia capitalista i monàrquica.

Llegir més »
lesconsequenciesdelmotide4camins.jpg
Acció Social

Les conseqüències del motí de 4 Camins: xerrada a Mataró l’11 d’abril, a càrrec de José Solís

Donem suport als presos que van fer el motí el 2004 al centre penitenciari de 4 camins, que al final sembla que d’alguna manera els encausats li han donat la volta al judici i han aconseguit per primera vegada en la història de la democràcia, portar a judici a funcionaris de presó.

SECRETARIA D’ACCIÓ SOCIAL CGT MARESME

DIA: DIJOUS, 11 D’ABRIL 2013

LLOC: TAVERNA ATZUCAC (C/Carreró, 31)

LOCALITAT: MATARÓ (Maresme)

HORA: 20 HORES

Llegir més »
Acció Sindical

Precarietat laboral contra la precarietat social?

Miguel Martín – Setmanari Directa

“S’
ha jugat massa amb el component vocacional del nostre
treball per normalitzar abusos que, en qualsevol altra professió, serien
inacceptables”, afirma Mario, nom fictici
d’un treballador d’un Centre Residencial
d’Acció Educativa (CRAE) que prefereix
preservar l’anonimat. “He arribat a escoltar frases com: tu per què estàs aquí, per
diners o pels xavals?, per qüestionar decisions que afecten tant les teves condicions
de treball com la teva vida personal”.

Llegir més »
Acció Sindical

El Síndic reprova la DGAIA per la manca de seguretat en el transport de menors tutelats

El síndic reprova la DGAIA per la manca de seguretat en el transport de menors tutelats, a instància del sector Social de CGT Ensenyament

Arran d’una denúncia presentada per la Federació d’Ensenyament de CGT, el Síndic “suggereix al Departament de Benestar Social i Família que
revisi els condicions d Seguretat en el transport d’infants en centres Dependents de la Direcció General d´Atenció a la Infància i Adolescència(DGAIA) i que doni els instruccions de l necessàries per
determinar Els supòsits en què resulta necessària la presència d’acompanyant i perquè s’asseguri aquesta presència “.

La crítica se centra en els centres concertats o de gestió delegada que, a causa de la manca de personal derivada dels limitats recursos econòmics de què disposen, solen fer els trasllats amb un sol professional que exerceix de conductor / ai acompanyant. Aquest fet suposa un risc per a la seguretat tant dels/les menors com d’aquests/es professionals, com s’ha pogut constatar en alguns incidents on fins i tot algun dels/les
ocupants ha resultat lesionat/a.

Llegir més »
Acció Sindical

#28Fvaga: Valoració de la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP)

La Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública informa de l’èxit de la convocatòria de vaga d’avui 28 de febrer a les universitats públiques catalanes.

El seguiment als diversos campus ha estat massiu, de més d’un 80%, i no s’hi han fet classes. En un gran nombre de facultats l’activitat ha estat literalment nul·la. S’han dut a terme manifestacions amb la participació d’estudiantat, treballadores d’administració i serveis i professorat, a Barcelona, València, Mallorca, Tarragona, Girona, Lleida, Castelló, Alacant, Igualada, Reus, Berga, Manresa, Cervera i Mataró. A Barcelona s’hi han aplegat prop de 20.000 persones a partir de columnes que han recorregut la ciutat des dels diversos campus. Més enllà de les fantasies analítiques del secretari general d’universitats, Antoni Castellà, la vaga d’avui ha estat un èxit que neix del llarg procés d’autoorganització assembleària de les diferents col·lectivitats universitàries.

Enfront de les planificacions governamentals de la destrucció de les universitats públiques (acomiadaments de professorat i PAS, precarització de les condicions laborals i docents, elitització dels estudis i exclusió econòmica de les classes populars, transferència de recursos públics cap a ensenyaments i institucions privats, reorganització dels models de govern en termes profundament classistes, manca de debat social sobre el paper de la universitat) i del seu vincle amb els grans poders econòmics que estan penetrant no sols les universitats mateixes, sinó les polítiques imposades pels diversos governs, la PUDUP com a expressió d’aquest moviment de lluita reiterem que perseverarem en la defensa de les universitats públiques i d’un model d’educació que estigui al servei de les necessitats de la majoria social popular catalana i no dels interessos privats sota el marc capitalista de relacions socials. No acceptem la cantarella gastada de la crisi: som davant d’un cop d’estat financer i no enshi doblegarem.

Llegir més »
Acció Social

Uribana: No serem còmplices de la massacre (Veneçuela)

L’acció va ser justificada argumentant que el “Estat reprendrà el control de les presons” i mitjançant una sèrie de polítiques que ha vingut implementant el president Chavez i el seu gabinet de treball. El seu objectiu era ocupar per assalt els espais i aniquilar qualsevol vestigi d’articulació social al marge de l’assistencialisme de l’Administració penitenciària. Aquesta política anomenada “Humanització penitenciària”, no és més que un projecte de simple maquillatge dels centres de tortura i humiliació carcerària per intentar dissimular el grotesc negoci realitzat al voltant dels presos. Al govern bolivarià els presos són, també, una simple mercaderia. La majoria, lar presons estan poblades de persones provinents dels sectors populars, (1) el que demostra la demagògia i hipocresia d’un Estat que s’ha vanagloriat d’afavorir als pobres.

Aquesta crisi penitenciària és una conseqüència directa de la presència de la Guàrdia Nacional Bolivariana (GNB) en la custòdia dels penals. Aquests fan tirar enrere a les visites familiars i sotmeten a la població reclusa a les més denigrants condicions de subsistència. La situació degradant de les presons és el brou de cultiu ideal per dur a terme els milionaris negocis de la GNB, del funcionariat corrupte i altres òrgans repressors del poder com les policies. Organitzacions de Drets Humans com proveeixi assenyalen que són constants les vagues, autoflagelaciones, autosecuestro de visitants, motins i segrestos de funcionaris, “… com a resposta a les deplorables condicions de reclusió, al retard processal i en rebuig a la presència de la Guàrdia Nacional. “(2)

Som conscients que la degradació moral i física que pateixen els presos dins de les presons incideix directament en la situació de violència i inseguretat que travessem. Degradació que es reflecteix no només en els alts índexs d’amuntegament presents en la majoria dels penals, sinó també, en la manca de serveis bàsics, com aigua potable, menjar sa i / o electricitat i en les decadents estructures en les quals han de romandre . En resum, sota aquestes condicions, i amb l’incessant i eminent procés general de deshumanització, la presó va preparant als i les privad i totes de llibertat per a ser delinqüents al servei ia les ordres dels principals cossos policials del país, camí que prenen diversos presosper “s

Llegir més »
Cartell
Acció Social

Solidaritat presos torturats, el 8 de febrer a Barcelona

Solidaritat presos torturats a Barcelona

8 DE FEBRER A BARCELONA

LLOC: VIA LAIETANA, 18 9a Planta

– 18 h. Exposició d’art critico-social sobre el règim FIES i distribució de llibres anarquistes

– 19 h. Xerrada a càrrec de dos ponents sobre Lluita col·lectiva dins i fora de la presó, contra el règim FIES

Organitza: Grup de suport a l’Acció Social de la F.L. de Barcelona de la CGT

Més informació:

GAAS CGT BARCELONA

SOLIDARITAT PRESXS TORTURATS from PK – Activismo AudioVisual –

Llegir més »