CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT, sindicat que més vagues convoca i amb més seguiment a Catalunya
La CGT de Catalunya supera les 20.000 persones afiliades
La nova Reforma Laboral consolida la majoria dels atacs de la Reforma del 2012
Pautes d’autodefensa: Com fer una reclamació per l’actuació de les Mútues
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Noticies per àmbit

General

Condemnat Xavier Pubill (Monserveis) a un any i sis mesos per explotació laboral

L’Audiència provincial de Barcelona va considerar el passat 2 de novembre provats els fets denunciats pel nostre sindicat i va condemnar a Xavier Pubill Cunill —que va reconèixer els fets—. Xavier Pubill Cunill va ser condemnat com autor d’un delicte contra els drets de les treballadores a la pena d’1 any i 6 mesos de presó, 1.800 euros de multa i la inhabilitació per l’exercici com empresari durant el temps que dura la pena. Tanmateix, al tractar-se d’una condemna inferior a dos anys l’empresari no haurà d’entrar a presó.

Llegir més »
General

Es crea la Coordiandora de Treballadores Autònomes

El passat dilluns 6 de novembre es va presentar la Coordinadora de Treballadores Autònomes de CGT Catalunya. L’objectiu d’aquesta coordinació es connectar les treballadores autònomes que treballen per compte propi per tal de poder lluitar de manera conjunta contra la precarietat imperant a les que estan sobmeses: quotes desorbitades, impagaments, manca de drets laborals…    https://autonomes-cgt.cat/              

Llegir més »
General

Presentació de la mesa de pensionistes

Des d’aquesta taula de pensionistes sindicades entenem que no és una lluita que hem de dur només les persones que actualment ho som, sinó que és imprescindible que totes aquelles que ara estan en actiu en els centres de treball, fàbriques i seccions sindicals tinguem clar que el dret a una prestació de pensió està totalment lligat al treball actual. Els sindicats en els quals estem organitzats ho tenim molt clar: El sistema públic es defensa i es garanteix per això forma part de les nostres reivindicacions i constants lluites, no podem deixar el nostre futur en mans d’entitats financeres que només busquen treure fons de la caixa de la Seguretat Social per a ampliar el seu capital i continuar acumulant riquesa.

Llegir més »
General

26O: Mobilització per la gestió pública de les ambulàncies

L’acció incansable de sindicats com la CGT i plataformes del sector ha portat a una situació impensable fa uns anys: les ambulàncies estan a pocs mesos de tornar a ser un servei públic internalitzat.

Cap conquesta es dona per art de màgia. Aquesta tardor s’ha de dur a votació la proposta de llei per la internalització de les ambulàncies, una llei que ha de treure les mans de les empreses privades que ara mateix controlen el 90% de les ambulàncies, de manera nefasta. Això permetrà recuperar-ne la gestió pública, incidint en la millora de les condicions de treball i del servei a la ciutadania.

Llegir més »
Comunicats

La CGT Catalunya davant el genocidi del poble palestí

A tota la CGT i a la classe treballadora de Catalunya:

Davant la comunicació que la Unió de Sindicats Workers in Palestine ha fet a nivell internacional, per aturar el genocidi que està patint la classe treballadora de Gaza, des del Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya fem una crida a:

1. A tots i totes les treballadores i sindicats: que es neguin a col·laborar en l’enviament d’armament a l’estat d’Israel, sota l’objecció de consciència antimilitarista i humanista.

Llegir més »

Els treballadors de la fàbrica Miquel y Costas mantenen la vaga després d’iniciar les negociacions amb l’empresa

La primera reunió entre el comitè de vaga i la direcció de la fàbrica Miquel y Costas Besòs ha acabat sense arribar a un acord. Les negociacions han començat aquest dijous 14 de setembre a la tarda, dos mesos després que la plantilla comencés una vaga parcial indefinida que ha aturat per complet la secció de producció durant vuit dimecres consecutius.

Llegir més »

No comencem el curs amb normalitat: cridem a la vaga el 6 de setembre!

No comencem el curs amb normalitat: cridem a la vaga el 6 de setembre!

Davant l’immobilisme latent i permanent del Departament pel que fa a la recuperació de les condicions laborals, l’estabilització dels treballadors i treballadores i un calendari escolar racional, que el Departament en algun moment s’havia compromès a negociar, els sindicats sotasignants decidim tirar endavant la jornada de vaga que coincidirà amb l’inici del curs el 6 de setembre.

Llegir més »

Operació policial contra el jovent combatiu.

Deu persones han estat detingudes i dues resten en crida i cerca, acusades de manifestació il·lícita, danys i desordres durant la manifestació unitària del passat 1r de maig a Barcelona. 

Quatre persones van ser detingudes immediatament després de la manifestació, quatre van ser detingudes el 23 d’agost, una el 24 i una altra el 25. Totes estan acusades dels mateixos càrrecs. També segons l’atestat encara n’hi ha dues que no han estat localitzades. De moment totes han estat posades en llibertat a l’espera de judici.

Llegir més »

Crònica de la III Escola d’estiu

El cap de setmana del 30 de juny i 1,2 de juliol es va celebrar la tercera edició de l’escola d’estiu de la CGT Catalunya a comarques gironines. Sota el lema “el sindicat és escola”, aquestes jornades tenen el propòsit de ser un punt de trobada entre les afiliades d’arreu del territori per escoltar, debatre i formar-nos vers les lluites que ensinterpel·len.

Llegir més »

TERRITORIS