CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Territori: Vallès Oriental

cgt

NO AL ERE DE GRIFOLS S.A.

Desde la sección sindical de CGT Instituto Grifols y Laboratorios Grifols, queremos trasladar
nuestra solidaridad y apoyo a las compañeras de la empresa Grifols S.A.
La situación actual del Holding es de 15 sociedades dentro del grupo Grifols en España, con
aproximadamente 4.200 personas trabajadoras. A nivel mundial hay 27.000 personas
trabajadoras, de las cuáles unas 20.000 aproximadamente están en EEUU.

Llegir més »
Smatsa

CGT en defensa del servei de recollida d’escombraries de Sabadell i dels seus treballadors/es. No al xantatge de SMATSA

La secció sindical de CGT a SMATSA (empresa de neteja i recollida d’escombraries de Sabadell), té com a principal objectiu la defensa de la qualitat d’aquest servei públic de cara al conjunt de la ciutadania i de les condicions de treball i de vida dels seus treballadors i treballadores.

És per aquesta raó que no ha signat l’acord que l’empresa ha pactat amb UGT i USOC on, a canvi d’un grapat de prejubilacions, s’imposa una retallada salarial de més del 15% als nous treballadors i treballadores. No oblidem que a més, que aquesta retallada es fa en un context en que la inflació s’ha desbocat i arriba a nivells que fa anysque no vèiem.

Llegir més »
acomiadament nul

L’empresa Ramcon és condemnada a readmetre a la nostra companya Isabel

Acabem de tenir coneixement de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per la qual l’empresa Ramcon, adjudicatària de la neteja de les instal·lacions municipals de Mollet és CONDEMNADA a READMETRE a la nostra companya i afiliada Isabel. Així mateix, també s’obliga l’empresa a indemnitzar-la econòmicament.

Recordem que la nostra companya va ser acomiadada en aparèixer en una notícia en la televisió de Vallès Visió, participant la mateixa en ser informada de què es tractava d’una notícia sobre el canvi de contracta a petició d’aquest mitjà, en el qual un dels propietaris ésl’Ajuntament de Mollet.

Llegir més »
1 de maig

Convocatòries de la CGT a Catalunya pel 1r de Maig

No creiem en promeses, sinó en lluites

On és la cacarejada derogació de la Reforma Laboral del govern més d’esquerres de la història mundial? On és la protecció de la sanitat pública i les internalitzacions amb que s’omplen la boca diversos governs de la Generalitat? No esperem cap avenç que no sigui obtingut per la nostra ferma pressió com a classe treballadora.

Llegir més »
defunció

El Comitè d’Empresa de Ramcon davant la mort del nostre company Julian Peña

Comunicat del Comitè d’Empresa de Ramcon de Dependències Municipals de Mollet del Vallès: Davant la mort del nostre company Julian Peña

Divendres passat 26 de febrer, moria en accident de treball el nostre company Julián . El Comitè d’Empresa de Ramcon volem manifestar la nostra condolences a la família i amics/gues del nostre company. A l’espera del tancament de la recerca judicial volem manifestar les següents consideracions:

  • Ja vam denunciar el mes de novembre passat, i va ser un dels motius que ens va portar a convocar VAGA INDEFINIDA la NO constitució del Comitè de Salut Laboral. Considerem, que la constitució del mateix podria haver evitat aquest tipus d’accidents, de la mateixa manera que denunciem l’absència d’EPI’s
Llegir més »

A cap espai de la vida. Manifest 25N

Un any més, ens trobem davant del Dia Internacional Contra les Violències Masclistes. Un any més, alcem la veu contra qualsevol mena d’agressió a les dones pel sol fet de ser-ho. Un any més, ens rebel•lem davant les violències que travessen tots els àmbits de les nostres vides. Aquest 2020 han estat assassinades 81 dones que, comptabilitzades des de l’any 2010, sumen ja 1094 i, encara, no ho diuen pel seu nom: Terrorisme Masclista.

Llegir més »
Mobilitzacions laborals

Lluitar per un futur millor

Dimecres passat, reunits en assemblea, els treballadors i treballadores de Novartis decidim dir prou, estem cansats que ens menteixin, que intentin enfrontar-nos els uns contra els altres, i que ens intentin convèncer, només de paraula, que tenim garantit el nostre futur laboral, malgrat que tot indiqui el contrari.

Llegir més »

Panrico posa fi a una històrica vaga després de vuit mesos

Les treballadores de Panrico de la planta de Santa Perpètua de Mogoda a Barcelona han decidit aquest matí en l’assemblea acabar amb la vaga indefinida iniciada fa aproximadament vuit mesos contra l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) presentat per l’empresa i que afecta 215 treballadores. Amb 99 vots a favor, 45 en contra i 3 vots nuls, la plantilla ha decidit tornar a la feina el proper dilluns, després d’una roda de premsa que han convocat a les deu del matí a la porta de la fàbrica.

La decisió s’ha concretat després d’una assemblea tensa, on la plantilla també ha decidit no acceptar ni la mediació de la Generalitat ni els acords que la direcció de Panrico ha posat sobre la taula, ja que “l’objectiu de no permetre ni un sol acomiadament continua vigent”, segons ha explicat el portaveu del col·lectiu Felix Yela. “Seguirem lluitant perquè estem convençuts que Santa Perpètua té futur i avui dia no sobra ningú”, ha afegit.

Llegir més »

Comunicat de la Secció Sindical CGT Panrico davant la proposta d’ERTO presentada per l’empresa

Davant l’aparició en diversos mitjans de comunicació de la sol·licitud, per part de l’empresa, a la inspecció de Treball de Catalunya de l’aplicació d’un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació, aquesta secció sindical vol deixar constància del seu rebuig frontal a aquesta acció.

Considerem que es tracta d’una altra maniobra, l’enèsima de prepotència i desconsideració d’aquesta patronal, més encara quan ha aparegut sense preavís i sense cap tipus d’acord amb els representants dels treballadors. És aquesta una manera coherent de negociar? És així com es pot demanar desconvocar una vaga? Aquesta és la sensibilitat mostrada per l’empresa cap a una plantilla perjudicada després de vuit mesos de lluita? Saben per ventura que hi ha oberta una taula de negociació i una cita per a aquest divendres amb la Generalitat com mediadora? Són les mesures preses de forma unilateral les més lògiques per a arribar a un acord que acosti a les dues parts?

Aquesta secció sindical ratifica la vaga com mitjà per a no ajupir el cap i mantenir la dignitat que, com treballadors, tenim merescuda. Per descomptat que l’objectiu és mantenir els màxims llocs de treball possibles, però amb aquests bruts subterfugis, constants atacs i a qualsevol preu, evidentment que no.

Per altra banda, volem recordar-vos la manifestació convocada pels treballadors i treballadores de Panrico en vaga aquest divendres, dia 6 de juny a les 19 hores a l’Eix Macià de Sabadell, en un acte de reivindicació de la nostra lluita obrera comptant amb la força de tots els que ens donen el seu suport.

Secció Sindical CGT Panrico de Santa Perpètua de Mogoda.

5 de juny de 2014

Més informació:

TWITTER CGT PANRICO

WEB CGT VALLÈS ORIENTAL

TWITTER CGT VALLÈS ORIENTAL

Llegir més »

Concentració als jutjats de Sabadell dimecres 4 de juny a les 10h en solidaritat amb les quatre persones encausades per defensar el dret a l’avortament lliure i gratuït

Arran de l’aprovació de “l’Avantprojecte de Llei de protecció de la vida del concebut i de les dones embarassades” el passat 20 de desembre del 2013, per part del Consell de Minstres, han estat moltes les mobilitzacions en defensa del Dret al Propi Cos de les dones.

Un cop més, tornem a rebre una nova amenaça per part de l’Estat, obligant-nos a ser mares i anul.lant el dret a decidir lliurement sobre el nostre cos. Ens trobem davant d’un retrocés històric pel que respecte als Drets sexuals i reproductius de les dones, portant-nos a més de 40 anys enrere i ignorant totes les lluites feministes que s’han dut a terme des de aleshores.

Llegir més »

II Jornades Llibertàries de CGT a Rubí, del 3 al 7 de juny

– Dimarts 3 de juny:

18:00h. Presentació de les jornades i inaguració de l’Exposició “UN COP D’ULL AL PASSAT”

La CGT de Rubí organitza del 3 al 7 de juny l’exposició “un cop d’ull al passat” dintre del programa d’actes de les Jornades de Cultura Llibertària: Es tracta en aquesta exposició de fer un recorregut per la història recent de l’anarcosindicalisme a Rubí, i per tant de part important del moviment obrer de la nostra ciutat.

Un recorregut per: La legalització de la CNT, el Cas Scala, el V Congrés, el Congrés d’Unificació de CNT, la perduda de les sigles i el naixement de la CGT, les lluites socials, sindicals , les vagues generals, la premsa obrera…

Tota una ullada al nostre passat recent, sense oblidar tot el bagatge que ens precedeix en lluites i experiències llibertàries durant més d’un segle de presència organitzada a Rubí.

19:00h. Presentació del llibre “Joaquim Aragonès de Rubí a Mathaussen” a càrrec de la seva autora Josepa Gardenyes.

Presentat per Josepa Gardenyes, autora del llibre, recuperem la memòria de l’anarcosindicalisme en el Rubí dels anys 30 a través del testimoniatge de Joaquim Aragonès, militant de la CNT de Rubí i que va viure i va sofrir la terrible experiència dels camps de concentració alemanys.

– Dimecres 4 de juny:

18:00h. Projecció de curtmetratges llibertaris.

1.- No hay mañana (35’min) Vídeo sobre el problema energètic i ecològic que té la nostra civilització. El problema del creixement infinit en un planeta finit.

2.- Tu problema es el Estado (8’min) Vídeo sobre les protestes en la zona austral de Xile.

3.- El empleo (7’min) Crítica a l’alienació laboral.

4.- Man (3’30) Animació parla de la relació del ser humà amb la naturalesa.

5.- Cris-is (8’35) Cris decideix optar per la desobediència per a colar-se en el metro, és acusada per un defensor del civisme i perseguida pels vigilants de seguretat.

19.30h. Xerra-Debat “Introducció a l´Anarquisme: Història, actualitat i conceptes bàsics”.

Parlarem sobre com i quan es fonamenten les idees llibertàries, quins són els seus conceptes bàsics, a més d’un breu resum del seu recorregut històric per a comprendre millor i analitzar l’actualitat.

– Dijous 5 de juny:

19:00h. Xerrada-Debat “L’Escola Moderna de Ferrer i Guàrdia” a càrrec de Pere Solà, professor de la UAB.

Pere Solà, professor de la UAB i biògraf de Ferrer i Guàrdia, ens acosta a la vida d’aquest home de pensament llibertari i revolucionari que a través de l’Escola Moderna pretenia un ensenyament inspirat en el lliure pensament, aliè a premis i càstigs, i una ruptura amb els mètodes tradicionals d’educació.

– Divendres 6 de juny:

19:00h. Xerrada-Debat “35 anys de penitenciarisme democràtic?”, a càrrec de Cesár Lorenzo, autor del llibre Cárceles en llamas.

35 anys de protestes dels i les preses i el seu impacte en el sistema penitenciari, formació de la COPEL, etc..

21:00h CONCERT (Grup sense confirmar)

– Dissabte 7 de Juny:

11:00h (Pl. Clavé) Ruta pel Rubí Llibertari i revolucionari dels anys 30.

La CGT de Rubí amb la iniciativa de la Ruta “Pel Rubí llibertari i revolucionari dels anys 30”, volem recuperar la memòria històrica de les lluites de tants homes i dones en la seva majoria anònims que de manera constant i silenciosa, sense medalles ni reconeixements oficials van escriure amb el seu esforç col·lectiu, amb la seva lluita obrera, amb la seva passió revolucionària una de les pàgines més intenses i humanes d’aquestes terres.

13.30h. Clausura de les jornades.

Els actes tindran lloc al l’Espai Cultural de la CGT de Rubí, situat a la Plaça Clavé.

Llegir més »

Digiprocés (Castellar del Vallès) explota i precaritza

Companyes i companys,

Una afiliada i militant de CGT Rubí, ha estat acomiadada per l’empresa Digiprocès, després d’estar contractada 19 mesos a través d’ETT i durant un any directament per l’empresa, (amb un contracte per a “emprenedors “amb un any de prova) acollint-se a la Reforma Laboral i al·legant que no ha superat el mateix. Digiprocès empresa dedicada a la producció de circuits electrònics i que està dins del conveni del metall, amb una plantilla fixa inferior a 50 treballadors, en els últims 5 anys s’ha dedicat a contractar treballadores a través d’ETT i en aquest últim any a través de l’empresa de serveis Duna Technics , explotant i precaritzant encara més als i les treballadores.

Llegir més »

L’assemblea de treballadors de Panrico es referma amb la vaga indefinida tal com recolza la CGT

Un cop més, l’assemblea de treballadors/es de Panrico, en votació secreta en urna, ha recolzat la posició ferma de CGT Panrico de continuar la vaga indefinida amb un resultat final de 110 vots a favor de continuar la vaga indefinida, 66 en desacord i 3 vots en blanc, dels 179 vots comptabilitzats.

Fer constar que l’assemblea per donar suport a la lluita dels treballadors va comptar amb la presència de membres CGT del Vallès i a més els secretaris d’Acció Sindical Saturnino Mercader, de Salut Laboral Àlex Tisminetzky i de Comunicació Moisès Rial, membres del Secretariat Permanent de CGT Catalunya, acompanyats del Secretari General de CGT Catalunya, Ermengol Gassiot, que va prendre la paraula en el torn de paraules per donar recolzament de la lluita digna dels i les treballadores de Panrico, en aquests més de 7 mesos de vaga indefinida.

Es va notificar entrega de més de 2.500 euros recollits per aportacions diverses de CGT a la caixa de resistència dels treballadorsde Panrico.

Llegir més »

Sentència de l’ERO de Panrico de l’Audiència Nacional espanyola, discrimina CGT i no anul·la ERO a 589 treballadors de Santa Perpètua de Mogoda. CGT recorrerà al Suprem

Sentència de l´ERO de Panrico de l’Audiència Nacional espanyola, que discrimina CGT i accepta ERO 2013/2014 a Santa Perpètua de Mogoda, ja que la sentència paralitza els 156 acomiadaments previstos per al 2015 i 2016, però no anul·la els 312 de l’any passat i els 277 previstos per l’any en curs de la planta de Santa Perpetua de Mogoda.

S´està estudiant els termes de la sentència des del Gabinet Jurídic de CGT per ser recorreguda al Tribunal Suprem, per discriminació a la Secció Sindical, i pels termes de l’afectació plena dels treballadorsde Santa Perpètua de Mogoda.

Llegir més »

Arguments i bones sensacions després del judici a l’Audiència Nacional a Madrid, a l’espera de la sentència de l’ERO il·legal de Panrico

Es va celebrar per fi el judici de l’Audiència Nacional ahir dia 6 de Maig, la sensació és bona, els nostres advocats van defensar la nul·litat amb arguments i solvència en quedar clar que:

1. La composició d’aquesta comissió no era proporcional.

2. Va quedar clar que cadascuna de les plantesté conveni propi i Sta Perpètua de Mogoda el tenia vigent.

Llegir més »

CGT Panrico: No volem renúncies de la Generalitat, volem justícia a l’ERO il·legal el 6 de maig a l’Audiència Nacional a Madrid #panrico6M

CGT PANRICO: NO VOLEM RENÚNCIES DE LA GENERALITAT, VOLEM JUSTÍCIA A L’ERO IL.LEGAL EL 6 DE MAIG A L’AUDIÈNCIA NACIONAL A MADRID

Des de CGT Panrico, ens ratifiquem el dit fins ara, a l´espera del judici a l´Audiència Nacional a Madrid per l´impugnació de l´ERO a Panrico Santa Perpètua de Mogoda, que ens hem personat la CGT, i esperem que es celebri i per fi es guanyi .

Sobre les declaracions a la premsa per part del departament d’Empresa de la Generalitat, insistint al comitè que convoqui un referèndum amb l’última oferta de l’empresa, des de CGT Panrico li recordem al Govern de la Generalitat, que el propi govern ja va fer-la al seu moment i no modificava pràcticament l’ERO firmat pel comitè intercentres estatal de Panrico, a Madrid per part dels 6 representants d’UGT i els 3 de CCOO, que es va conformar temporalment per arribar a un acord amb l’empresa, basant-se amb l’anàlisi que l’empresa Panrico plantejava, que es sostenia en números de productivitat erronis, quan la Generalitat tindria que defensar com a mínim la proposta que ella mateixa defensava pel conveni col•lectiu de Panrico Santa Perpètua de Mogoda del febrer del 2012, ratificada pels treballadors de Panrico -fet apart que va suposar la rebaixa mitjana del 25% dels salaris de treballadors de producció i baixes incentivades de 197 treballadors/es de Panrico-, almenys la Generalitat de Catalunya hauria de defensar del conveni col•lectiu del febrer del 2012 que garantia de que no hi hauria cap acomiadament, i mantenir la producció, sense cap rebaixa salarial.

Llegir més »

1er de Maig a Terrassa. Sortim al carrer, construïm el futur #1demaig

MANIFESTACIÓ 1 DE MAIG, 12h. ESTACIÓ DE RENFE DE TERRASSA

Sortim al carrer construïm el futur.

En ple 2014, quan la classe treballadora dels Països Catalans i de la resta de l’estat espanyol porta més de sis anys aguantant la triple envestida del capital especulatiu, productiu i financer de casa nostra, en el seu particular procés de reapropiament de la riquesa produïda sobre dècades d’explotació de rostre amable, ens reunim un cop més per commemorar el primer de maig: Dia internacional de la classe treballadora.

Llegir més »
acte_panrico_a_rubi.jpg
agenda

El 26 d’abril jornada de solidaritat amb la vaga de Panrico a l’espai Cultural de CGT Rubí

Dissabte 26 d’abril, jornada de solidaritat amb els treballadors/es de Panrico

PANRICO, LA VAGA MÉS LLARGA. JORNADA DE SOLIDARITAT A RUBÍ

Els treballadors/es de Panrico porten 7 mesos de vaga indefinida. Amb la seva lluita continuen rebutjant la dràstica reestructuració anunciada per la Direcció de l’empresa; 154 acomiadaments i una rebaixa salarial del 18% per als que continuessin treballant. Totes aquestes mesures formaven part de l’ERO que l’empresa va presentar en tots els seus centres de treball, aprovat per la totalitat dels delegats/as d’UGT i alguns de CC.OO. La fàbrica de Santa Perpètua de Mogoda va votar en contra de l’ERO, sent això l’inici d’una exemplar lluita.

Des de CGT-RubíÍ, volem donar el nostre suport totes les vegades que faci falta als treballadors/es de Panrico. Per això organitzem una jornada de solidaritat el dissabte 26 d’abril a l’Espai Cultural CGT Rubí que s’organitza de la següent manera:

A les 14 hores. Menjar popular (opció vegana) 6 € (La venda anticipada de tiquets a CGT de 18 a 20 hores)

De 17 a 20 hores, Concerts:
– Silvia Tomás (cantautora alternativa)
– La Shinga (el so mestís de Barcelona)
– Exxilio (punk metall)

Tots els diners recaptats aniran destinat a la caixa de resistència dels/les treballadors/es de Panrico.

Per altra banda, de 10 a 14h. a la Pl. Clavé tindrà lloc el mercat alternatiu (es pot comprar, vendre, intercanviar artesania i productes de segona mà)

Participa-hi.

Llegir més »

El proper estiu 5 milions de ciutadans i ciutadanes pagarem encara més per l’aigua a la província de Barcelona: Re‐privatització d’ATLL

El proper estiu 5 milions de ciutadans i ciutadanes pagarem encara més per l’aigua a la província de Barcelona: Re‐privatització d’ATLL.

La Secció Sindical de CGT a ATLL Concessionària vivim cada dia esdeveniments que tenen repercussions directes sobre la ciutadania i veiem, com a treballadors/es, com el nostre futur esdevé més negre. Aquests són els motius principals pels qualsvolem advertir a la ciutadania.

Llegir més »

Comunicat de la Secció Sindical de CGT Panrico sobre l’assemblea del 27 de març, amb resultat a favor de mantenir la vaga indefinida

COMUNICAT DE LA SECCIÓ SINDICAL DE CGT PANRICO SOBRE L’ASSEMBLEA DEL 27 DE MARÇ

El dijous 27 de març els treballadors i treballadores en vaga des del passat 13 d’octubre vam anar convocats en assemblea al centre cívic El Vapor que l’ajuntament de Santa Perpètua té en aquesta localitat.

Al principi ens va ser plantejada, per part del comitè de vaga, la possibilitat de celebrar una votació secreta, l’endemà i en un altre centre cívic, per desconvocar la vaga i entrar a treballar “Desordenadament” com a part d’un canvi en l’estratègia sindical de CCOO, basant-se en dos paràmetres: en el greu dany que se li ocasionaria a l’empresa amb aquest fet i en el desànim rebut pel mateix comitè per part d’alguns/ dels treballadors/es molt castigatseconòmicament per la vaga .

Llegir més »