![](https://i0.wp.com/cgtcatalunya.cat/wp-content/uploads/2011/03/arton5165.jpg?fit=250%2C235&ssl=1)
Un canvi cap a l’agroecologia pot aconseguir doblar la producció agrícola
Un informe del Relator de les Nacions Unides pel dret a l’alimentació, Olivier De Schutter (1), publicat el passat 8 de març, assegura que els petits agricultors de les regions mes afectades per la fam poden doblar la seva producció d’aliments en 10 anys tot utilitzant mètodes agroecològics (2).
Segons el Relator, per poder alimentar a 9 bilions de persones a l’any 2050, es necessita “adoptar urgentment les tècniques agrícoles disponibles mes eficients, i la evidència científica actual demostra que els mètodes agroecològics superen l’ús de fertilitzants químics en augmentar la producció, especialment on viuen les persones que passen fam, en medis difícils”. Diferents projectes agroecològics desenvolupats a 57 països arreu del món mostren augments mitjans de la producció del 80%, amb un augment del 116% als projectes desenvolupatsa Africa.